Lyn lasagne
Lasagne er en stor favorit på vores middagsbord, men det er svært at nå at lave en god lasagne på hverdage. Derfor har jeg lavet en LYNlasagne, som er meget hurtig at lægge sammen. Mens den bager i ovnen kan du snitte en salat, lægge vasketøj sammen eller lege med ungerne.
Den bliver til en lynlasagne fordi jeg ikke koger en bechamelsauce, hiver en tomatsauce op af fryseren og bruger færdigsnittede grønsager. Men det er de live-hacks, der får hverdagen til at køre nemmere.
Det tager max 1/2 times forberedelse og ca 40 minutter i ovnen.
Er du ikke den store haj i et køkken. kan du stadig lave lynlasagne. Kan du bare lave en helt almindelig pasta med kødsovs, kan du også lave en lasagne.
Bechamelsaucen erstattes af sammenpisket æg og hytteost. Faktisk en glimrende erstatning, som giver et rigtig godt resultat. Med lidt rasp på toppen, bliver den sprød og lækker.
Tomatsaucen har jeg ofte på frost, da jeg altid koger en stor portion tomatsauce og fryser ned. Har du ikke en tomatsauce i fryseren, så kan du lave en hurtig tomatsauce uden kogning eller bruge et glas færdig sauce.
Grønsager skal der også helst i – både for at gøre lasagnen sundere, men også for at give den ekstra mæthed. Her bruger jeg fintsnittet spids- eller hvidkål (kan fås på frost). Kål er supergodt, hvis der skulle være en kræsen medspiser. Det kan stort set hverken ses eller smages.
Ellers kan det være revet gulerod (kan købes færdigrevet), spinat (fra frost) eller finthakkede peberfrugter mm. Grønsagerne blandes i kødsaucen.
Lynlasagne
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 pakke hakket hvidkål fra frost, optøet kan erstattes af 300-400 g meget finthakket frisk hvid- eller spidskål
- 1 portion tomatsauce eller 1 glas færdig sauce
- Evt vand
- Evt ekstra oregano/basilikum/salt/hvidløg
- lasagneplader
- 3 æg
- 250 g hytteost
- 3 spsk rasp
Sådan gør du
- Brun det hakkede oksekød i en gryde
- Tilsæt det optøede, hakkede hvidkål og bland det godt sammen med kødet
- Tilsæt tomatsaucen og kog det hele godt sammen et par minutter
- Hvis kødsaucen er meget fast, kan du tilsætte vand. F.eks. 2-3 dl. Kødsaucen må hellere være for våd end for tør.
- Smag til – måske skal der ekstra krydderurter, hvidløg eller salt i. Kødsaucen må gerne smage af meget.
- Slå æggene ud i en skål. Tilsæt hytteost og pisk det godt sammen.
- I et lasagnefad lægges 1/3 af kødsaucen. Ovenpå lægges et lag lasagneplader. Gentag 2 gange, så du får 3 lag i alt og har afsluttet med lasagneplader.
- Fordel æggemassen over lasagnen og drys med rasp.
- HVIS du har tid, er det en rigtig god ide at lade lasagnen stå og trække en times tid inden bagning. Det gør lasagnepladerne nemmere møre.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme og bag lasagnen i ca. 40 minutter i midten af ovnen. Overfladen skal være lysebrun.
- Server med gulerodssalat og evt brød.
TIP! Du kan lave en vegetarisk version ved at udelade kødet. Brug i stedet lidt flere grønsager. Proteinindholdet er højt fordi der både er æg og hytteost i.