Fetadressing med basilikum
Fetadressing med basilikum er en lækker cremet dressing, der er god som dip til grønsagsstænger og chips, som tilbehør til grill, til stegt kød – eller lidt fortyndet som skøn salatdressing. Den går især godt til f.eks. spidskål, der derved får en mere markant smag. Fetadressing er en dejlig frisk og cremet dressing i en sindssyg flot, grøn farve!
Dressingen blendes i en blender eller med en stavblender. Har du ingen af delene, kan du finthakke basilikum og feta og blot røre dressingen sammen.
Fetadressing med basilikum
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 50 g feta jeg bruger altid Puck
- 2 dl creme fraiche 9%
- 1 håndfuld basilikumblade
- 1 håndfuld klippet purløg kan undværes, men det giver en skøn skarp smag og bidrager til den grønne farve
- 1-2 spsk mælk efter behov til justering af konsistensen
- salt og peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en skål og give dem en tur med en stavblender til konsistensen er glat.
- Juster med lidt mælk, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.
- Smag til med salt og peber.
Tips til fetadressing med basilikum
Til dressinger og dip bruger jeg gerne creme fraiche 9%. En creme fraiche 18% er selvfølgelig mere fast i det og fyldig i smagen. Men til gengæld også mere kaloriefyldt.
Et alternativ kan være yoghurt naturel, der evt. har dryppet lidt af i et kaffefilter, græsk yoghurt eller skyr naturel.
Alle varianterne giver hver deres smag og konsistens, så brug det, du selv bedst kan lide.
Vil du have fetadressingen lidt mere fyldig, kan du blende en 1/2 – 1 avocado med i dressingen.
I stedet for basilikum og purløg, kan du bruge enten kun én af delene eller prøv med persille og/eller rucola. Det giver altsammen hver sin smag og kan fungere glimrende på hver sin måde.
Dressingen her er blendet. Hvis den ikke blendes, minder den meget om min creme fraiche dressing.