Cremet blomkålssalat
Til alle sommerens grillretter hører sig en god salat. Og det er netop hvad en cremet blomkålssalat er.
Vi er gode til at servere kartoffelsalat til vores grillmad. Men hvad med at bytte kartoflerne ud med blomkål? Så har du en supernem, sund og mættende salat, der smager forrygende til både pølser, bøf og hvad du ellers smider på grillen.
Jeg putter ærter og radiser i for at give lidt mere fylde, men især for farvens skyld. Du kan også bruge agurk, tomater, peberfrugt, majs, revet hvid- eller spidskål osv, alt efter hvad din grønsagsskuffe byder på.
Blomkålssalat
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 stort blomkål
- 1 1/2 dl grønne ærter fra frost optøede
- 1/2 bundt radiser
- 1/2 bundt klippet purløg eller 1/2 finthakket rødløg
Creme fraiche dressing
- 2,5 dl creme fraiche 18%
- 2 tsk dijonsennep
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Pluk blomkålen i mindre stykker og fjern stokken. Kog blomkålen i letsaltet vand i 3-4 minutter. Hæld blomkålen i et dørslag og lad den dryppe rigtig godt af.
- Rør dressingen sammen.
- Vend blomkål, ærter, radiser og klippet purløg i dressingen.
Tip! Skift blomkål ud med kogte kartofler, så har du en lækker kartoffelsalat
Hvad kan du spise til blomkålssalat?
Cremet blomkålssalat er en af vores helt store favoritter når vi skal lave et nemt og relativt kalorielet tilbehør til grillmaden. Der findes ikke noget nemmere end blot at dampe et blomkålshoved og så vende det med en lækker krydderurtedressing.
Du kan peppe blomkålssalaten op med radiser, ærter, tern af peberfrugt, agurk eller bladselleri. Ligesom du selvfølgelig også kan give lidt brød til grillmaden – prøv f.eks. mine grillede pitabrød med ost og spinat.