Spidskålssalat med edamame og granatæble
Spidskålssalat med edamamebønner og granatæblekerner – server den både til vinter og sommer, til frikadeller og til mørbrad.
Spidskål er en af de mest alsidige grønsager! Den kan bruges rå i alle mulige slags salater, tilberedt i wok- eller gryderetter eller smørdampet i hele stykker.
Her er et bud på en sprød spidskål salat med sødme, friskhed og farver fra granatæbler og lidt crunch fra ristede solsikkekerner. Den har fået lidt ekstra fylde med kogte hvedekerner, så den kan serveres som selvstændigt tilbehør til mange retter. Hvedekernerne kan sagtens udelades eller du kan erstatte dem med kogte ris, bulgur, perlebyg eller quinoa.
Nemt, friskt og velsmagende!
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Spidskålssalat med edamame og granatæble
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1,5 dl hvedekerner
- 1 fintsnittet spidskål
- 150 g edamammebønner fra frost kan erstattes af ærter
- 2-3 forårsløg
- 1 granatæble
- 1/2 dl solsikkekerner
Vinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvins – eller balsamicoeddike
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 spsk sukker eller honning
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog hvedekernene efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra og lad dem afkøle mens du laver resten.
- Rist solsikkekernene let på en varm pande. Pas på de ikke brænder på, det går pludseligt hurtigt.
- Hæld kogende vand over edamammebønenrne, så de tør op.
- Snit spidskålen fint. Kram den gerne lidt i hænderne, det gør kålen blød.
- Rens forårsløgene godt og skær dem i tynde ringe.
- Skær granatæblet over i 2 og bank kernerne ud ved at slå på bagsiden med en træske. Pas på – det kan godt sprøjte ganske meget. Saften kan du fint røre i dressingen.
- Bland spidskålen med hvedekerner, forårsløg og edamammebønner.
Vinaigrette
- Bland alle ingredienserne til dressingen i en jævningryster eller et syltetøjsglas med låg.
- Ryst ingredienserne godt sammen til dressingen. Smag til.
- Vend dressingen i salaten og drys med granatæblekerner og ristede solsikkekerner lige inden servering.
Spidskålssalat er nem og sundt tilbehør
Spidskål kan fås hele året selvom sæsonen løber fra juni til oktober. Spidskål er en finere og lettere udgave af hvidkål og er helt genialt til salater.
Spidskål snittes fint og krammes med hænderne. Så bliver den lidt blødere, men forbliver sprød.
Det er nemt at lave en lækker salat med spidskål. Ofte snitter jeg den blot fint og vender med lidt dressing. Andre gange gør jeg lidt mere ud af det. De nemmeste opskrifter får du her: