Pulled ribbenssteg
I dag laver vi ribbenssteg på en lidt anderledes og spændende måde, nemlig som pulled ribbenssteg.
I vinterperioden vrimler det med gode tilbud på ribbenssteg. Men bliver du lidt træt af den klassiske (kan man overhovedet det??) så er her et bud på en anderledes version, nemlig pulled ribbenssteg. Det smager fantastisk!!
Og da kødet passer sig selv inde i ovnen hele dagen, er der et minimum af arbejde. Den lange stegetid ved lav varme gør, at al fedtet smelter fra og kødet bliver smørmørt, så det kan tygges med øjenbrynene. Sværen bliver sprød og giver et uimodståeligt crunch.
Server kødet i en burgerbolle eller på grønsagsfladbrød (hvis det skal være lidt sundere) sammen med coleslaw eller med rødkål og syltede agurker som i en ribbensstegssandwich nede fra grillen.
Jeg veksler mellem 2 måder at lave den på:
Med hoisinsauce eller
Med barbecuesmag, enten fra en færdig barbecuerub, der kan købes i større supermarkeder eller en barbecuesovs på flaske.
Pulled ribbenssteg
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 kg ribbenssteg
- 2-3 spsk barbecuerub ELLER barbecuesauce ELLER hosinsauce
- Salt
Til servering
- 4 store burgerboller eller grønsagsfladbrød
- Coleslaw eller rødkål/agurkesalat.
- Pommes frites, bønnefritter eller ovnstegte kartofler, hvis sulten er stor.
Sådan gør du
- Gnid hele stegen med barbecuerub’en. ELLER fordel barbequesovs eller hoisinsauce over hele stegen.
- Tjek at alle svær er skåret helt igennem og helt ud i hver side – ikke skær ned i kødet, men kun igennem fedtet.
- Drys godt med salt og sørg for det kommer godt ned mellem sværene. Dette kan også gøres når stegen har stået i ovnen et stykke tid, så har sværene ligesom åbnet sig og det er nemmere at få saltet på plads.
- Læg stegen i et ildfast fad og stil det ind i ovnen med et stegetermometer stukket ind i midten. Tænd ovnen på 100-110 grader almindelig varme.
- Lad stegen stå indtil kernetemperaturen siger min. 90 grader. Det tager – alt efter stegens størrelse – 5-8 timer.
- Når stegen er klar, skruer du over på ovnens grillfunktion og giver stegen et par minutter, så sværen bobler op og bliver sprød. Pas på den ikke brænder på. Læg evt en kugle sølvpapir ind under den for at justere højden, så den bliver lige høj over det hele.
- Tag stegen ud og lad den hvile ca. 15 minutter.
- Skær sværen af og skær den i skiver.
- Brug 2 gafler til at trække resten af kødet fra hinanden. Server kødet med de sprøde svær ovenpå.
Tip: Hvis stegen har ben, så skær en rille på hvert ben inden du sætter stegen i ovnen. Så er benene lige til at trække af når stegen er færdig.
Hej. Hvordan er det meningen at den interne temperatur skal nå op på 90 grader hvis ovnen står på 70-80 grader?
Hej Lars. Tak for din kommentar. Jeg har rettet opskriften nu, der skal stå 100-110 grader i stedet.