Proteinsalat
Proteinsalat er en skål fyldt med gode, nærende og proteinrige sager: Kyllingefrikadeller, kogt quinoa og hummus samt salat og grønsager.
Proteinsalat får vi til aftensmad på de dage, hvor vi vil have et sundt og fyldigt måltid med skønne ingredienser.
Eller – spis en proteinsalat til frokost og du vil holde dig mæt og godt tilpas i mange timer.
Proteinbowl
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Kyllingefrikadeller
- 400 g hakket kylling
- 1 squash, fintrevet
- 1 finthakket løg
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- 1,5 dl vand
- 1 tsk salt samt peber efter smag
Quinoa
- 1 dl quinoa
- 2 dl vand
- salt
Hummus
- 1 dåse kikærter
- 4 spsk citronsaft
- 1 spsk tahin
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk salt
- 1/2 dl vand, ca.
- Evt. En stor håndfuld persille eller dild
Salat
- 2 håndfulde fintsnittet spidskål
- 2 gulerødder, groftrevet
- 2 avocado
Sådan gør du
Frikadeller
- Tænd ovnen på 200 grader, hvor du vil ovnstege frikadellerne
- Bland alle ingredienserne til kyllingefrikadellerne – tag endelig al saften fra den revne squash med
Ovnbagning
- Læg en skefuld fars ad gangen på en bageplade med bagepapir. Bag frikadellerne midt i ovnen i ca. 20 minutter. Frikadellerne behøver ikke blive vendt
Pandestegning
- Varm en pande op med 1 spsk fedtstof. Form frikadeller med en ske dyppet i vand. Steg frikadellerne i ca 10 minutter. Vend dem undervejs.
Hummus
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, blender eller minihaller. Kør til massen er findelt. Juster evt. med mere vand alt efter hvilken konsistens du gerne vil have. Smag til med salt og citronsaft.
Anretning
- Anret salaten i store skåle, én pr. person
- Fordel spidskål, revet gulerod, avocado og quinoa i skålene. Giv ca 4 frikadeller til hver og top med en stor klat hummus.
Quinoa
- Kom quinoa, vand og salt i en lille gryde. Bring det i kog og kog ved svag varme i 12 minutter. Lad det køle af.
Hjemmelavet proteinsalat
I skålen med proteinsalat har jeg lutter gode og proteinfyldte ingredienser. Både kyllingefrikadeller, hummus og quinoa er smækfyldt med proteiner og mætter derfor rigtig godt.
Kyllingefrikadellerne er levet med revet squash. Det giver en lækker og saftig frikadelle. Squash kan skiftes ud med revne gulerødder eller du kan helt udelade.
Frikadellerne kan selvfølgelig også laves som helt traditionelle frikadeller med hakket kalv og flæsk i stedet for hakket kylling.
I min hummus kommer jeg en stor håndfuld krydderurter. Gerne persille eller dild. Men også purløg eller rucola kan bruges. Krydderurterne giver en rigtig god smag, men de kan også sagtens udelades.
Quinoa koges som ris i 12 minutter i letsaltet vand. I stedet for quinoa kan du lave bulgur, brune ris eller couscous. Du kan endda bruge fuldkornspasta.
Salaten er fintsnittet spidskål, revne gulerødder og avocado i tern. Du kan bruge lige præcis de ingredienser, du kan lide i en salat – tomater, agurk, iceberg, rucola, edammamebønner. Listen er lang.
Den nemme udgave
Du kan købe dig til mange af ingredienserne i stedet for at lave dem selv.
– Kyllingefrikadeller kan skiftes ud med købte minifrikadeller.
– Hummus kan købes færdig – rør den evt. med krydderurter for ekstra smag
– Køb en færdig salat- eller kålblanding. Og tilsæt færdigrevne gulerødder.
Andre fyldige måltidssalater
Italiensk pastasalat med tørret skinke, artiskokker og mozzarella