Pasta med avocadopesto
Denne pasta med avocadopesto er min datters absolutte yndlingsret, når hun skal forkæle sig selv eller er alene hjemme til spisning.
Så da jeg havde set hende lave pasta med avocadopesto flere gange, fik jeg hende til at servere det for mig. Og hold da op, jeg er også helt solgt nu. Denne avocadopesto skal helt klart klart på min favoritliste også.
Pasta med avocadopesto er god som en let frokostret eller som tilbehør til stegt kylling, frikadeller eller en kotelet.
Pasta med avocadopesto
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 avocado
- 70 g frisk spinat svarer ca til 4 håndfulde
- 1 tsk hvidløgspulver kan erstattes af 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 dl pastavand måske lidt mere
- 1 håndfuld frisk basilikum
- salt og peber
- 400 g pasta
Til servering
- friskrevet parmesan
- halverede cherrytomater
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken
- Gem et par dl af kogevandet
- Kom avocado, spinat, hvidløgspulver, olivenolie, citronsaft og basilikum i en blender. Tilsæt 1 dl kogevand fra pastaen.
- Kør blenderen til avocadopestoen er findelt. Tilsæt lidt mere pastavand, hvis pestoen er for fast i det.
- Smag til med salt og peber
- Vend den kogte pasta i avocadopesto.
- Server med friskrevet parmesan.
Avocadopesto uden ost?
Denne pesto er lavet helt uden ost. Er det så egentlig en pesto kan man vel spørge? Tja, vi kalder det ihvertfald en pesto, for det er en slags sauce med basilikum, der svøber sig om pasta præcis ligesom en pesto gør. Pastavand og avocado i sammenspil gør pastaen lækker cremet og der er slet ikke brug for ost for at få pestoen til at smyge sig lækkert om pastaen.
På toppen tilsættes parmesan efter smag og behag, så helt undvære ost behøver du altså ikke.
Pesto uden nødder?
Jamen, der skal da også nødder – eller nærmere bestemt pinjekerner – i en pesto! Tja, ikke i denne pesto. Og faktisk bruger jeg slet ikke pinjekerner, når jeg laver pesto – prøv f.eks. persillepesto med mandler eller broccolipesto med peanuts. Pinjekerner er vildt dyre, så derfor bruger jeg gerne alternativer – eller undlader helt.