Kyllingefrikadeller med grønsager og feta
Opskrift på saftige kyllingefrikadeller med grønsager og feta.
Kyllingefrikadeller kan godt tåle godt smæk på smagen, da kødet i sig selv ikke smager af særlig meget. Jeg fylder derfor altid en masse gode sager i mine.
Til kyllingefrikadeller passer en squash-tomat gratin eller denne skønne tomatrisotto, som er et kæmpehit i vores familie. Prøv også med en ultranem pastasalat eller traditionel kartoffelsalat.
Kyllingefrikadeller med grønsager og feta
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 400 g hakket kylling
- 1 æg
- 1/2 bundt forårsløg i tynde skiver eller 1 almindeligt hakket løg
- 3 gulerødder i små tern
- 1 peberfrugt i små tern
- 50 g smuldret feta
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rør farsen med alle ingredienserne.
- Form farsen til frikadeller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Sæt pladen i ovnen i 20-25 minutter til frikadellerne har fået farve og er gennemstegte.
Tip! Brug hakket kalv/ flæsk i stedet for hakket kylling.
Opskrift på kyllingefrikadeller med grønsager og feta
Kyllingefrikadeller er et magert alternativ til almindelige frikadeller af hakket gris og kalvekød eller oksekød. Frikadeller er som regel et vældigt populært indslag på middagsbordet for både store og små. Når det er kyllingefrikadeller, kan farten godt tåle lidt hjælp til at højne smagen og ekstra saftighed er altid godt. Så jeg kommer grønsager i kyllingefarsen. Gulerødder og peberfrugt er et oplagt valg for mig, for det har jeg altid i mit basislager. Du kan dog bruge præcist de grønsager du har i grønsagsskuffen elle spå frost, så prøv dig bare lidt frem.
Forslag til grønsagsfyld:
- Grønne bønner – haricot verts – i små stykker. Er de frosne, så klem vandet ud af dem.
- Revet squash – klem vandet ud
- Hakket spinat – klem vandet ud hvis det er fra frost
- Revet knoldselleri, pastinak eller persillerod
- Krydderurter – persille, dild, purløg, rucola. Brug gerne en blanding.
- Chili – friskhakket eller brug sambal oelek/shiraca (har jeg altid i mit basislager)
Stegning af kyllingefrikadeller
For at gøre det hele meget nemt, så steger jeg mine frikadeller i ovnen – altid! Det er både nemt, sundt, hurtigt.
De får ikke samme stegeskorpe, som hvis de er stegt på panden. Men de bliver både gennemstegte og saftige af at blive stegt i ovnen. Og så har jeg hænderne fri til alt muligt andet og bedst af alt: hele huset stinker ikke af frikadellestegning bagefter!