Aftensmad

Kartoffelroulade med spinat og feta

Kartoffelroulade

Kartoffelroulade med spinat og feta er superlækkert og sprødt tilbehør.  Vi får det ofte som tilbehør til en god bøf.

Kartoffelrouladen er som én stor rösti, sprød udenpå og blød indeni. Og vi elsker rösti her i huset. Men det tager bare så lang tid at stå og stege rösti på panden.

Derfor laver jeg denne kartoffelroulade som en rösti i ovnen i stedet for på panden- som én stor rösti i stedet for flere små. Og så ruller jeg den sammen omkring spinat og feta.

Kartoffelroulade med spinat og feta

Kartoffelroulade med spinat og feta er superlækker tilbehør til en god middag. Kartoffelrouladen er sprød udenpå og blød indeni. Skæres i dekorative skiver eller serveres hel ved bordet.
Antal 4 personer
Kategori: Tilbehør

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 500 g kartofler*
  • 200 g gulerødder* kan erstattes af andre rodfrugter eller helt udelades
  • 1 løg*
  • 3 æg*
  • 150 g revet ost*
  • 1 spsk oregano eller timian*
  • salt og peber*
  • 200 g frisk babyspinat skyllet
  • 100 g feta eks. Puck i stave eller tern

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet. Skyl dem godt i 2-3 hold koldt vand. Læg dem til afdrypning på et rent viskestykke. Pres derefter så meget vand som muligt ud af massen.
  • Riv gulerødder groft og riv løget fint.
  • Slå æggene ud i en skål og bland med ost, krydderurter samt salt og peber.
  • Vend kartofler og gulerødder i æggeblandingen.
  • Bred et stykke bagepapir ud på en bageplade. Tryk kartoffelmassen ud på pladen. Sørg for det hele er ligeligt fordelt. Brug gerne fingrene, det er nemmest. Eller brug bagsiden af en grydeske dyppet i vand.
    Kartoffelroulade
  • Bag kartoffelrouladen ca. 20 minutter til den er lysebrun på overfladen. Tag den ud af ovnen.
  • Brug en spartel til at sikre at kartoffelrouladen slipper bagepapiret.
  • Fordel spinat og feta på kartoffelrouladen og rul den sammen på den lange led.
    Kartoffelroulade
  • Lun den evt. lidt i ovnen inden servering.
  • Server som en hel rulle, der skæres på bordet eller skær den i dekorative skiver.
    Kartoffelroulade
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Tip: Indtil punkt 8 kan du lave i forvejen inden gæsterne kommer.

*Ingredienser fra basislager

Tips til kartoffelroulade

Spinaten giver et fint farvespil til kartoffelrullen og fetaen giver en lækker cremethed. Alternativer til spinat og feta kan være

  • Soltørrede eller friske, hakkede tomater med frisk mozzarella
  • Salat eller fintsnittet spidskål
  • Oliven og agurker
  • Smørristede champignon eller blandede svampe

Hemmeligheden til at få en sprød rösti er at skylle kartoflerne fri for stivelse. Skyl dem i 2-3 hold koldt vand og dup dem tørre med et viskestykke.

Her har jeg brugt kartofler og gulerødder. Du kan bruge andre rodfrugter eller grønsager efter smag og behag. F.eks. pastinak/persillerødder/rodselleri.