Grillet middelhavsgrønt
Grillet middelhavsgrønt er helt fantastik tilbehør – et rigtig godt alternativ til en fyldig salat. Det er oplagt at lave grillet middelhavsgrønt om sommeren når du alligevel har et par kebabspyd, en baconsvøbt mørbrad eller barbecuekyllingelår på grillen.
Om vinteren kan grillet middelhavsgrønt vække minder om sol, sommer og middage på terrassen.
Du kan tilberede grønsagerne på grillen, i ovnen eller på en grillpande. Det bedste alternativ til grillen er helt klart ovnen, fordi du der kan lave en større portion. Med en grillpande vil det tage noget længere tid, men du vil til gengæld kunne få grillstriber, der desværre må undværes ved ovntilberedning.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Grillet middelhavsgrønt
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 auberginer
- 2 squash
- salt
- olivenolie
- salt og peber
- evt persille til pynt
Sådan gør du
- Skær auberginer i smalle skiver på langs. Drys med salt og lad dem ligge et kvarters tid. Derefter skylles saltet af og hver skive pensles med lidt olie.
- Skær squash i smalle skiver på langs og pensl med lidt olie.
På grillen
- Grill auberginer og squash ved direkte varme i ca 5 minutter på hver side. Tiden afhænger af varmen og hvor tyndt du har skåret dem.
I ovnen
- Tænd ovnen på grillfunktion. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Stil pladen ind i ovnen og grill skiverne på hver side i ca. 5-8 minutter. Den første side skal som regel have mest og "bagsiden" behøver måske kun et par minutter. Overfladen skal være lysebrun. PAS på bagepapiret ikke kommer i kontakt med grill-elementet, så kan det bryde i brand!
På grillpande
- Varm grillpanden godt op og læg skiverne på. Grill ca. 5-7 minutter på den ene side til der er kommet fine grillstriber. Vend og grill et par minutter på den anden side til skiverne er møre.
Servering
- Anret skiver af aubergine og squash på et fad og drys med salt og peber samt friskhakket persille. Retten kan serveres både kold og varm.
Server grillet middelhavsgrønt til
De grillede grønsagsskiver er oplagte at servere som tilbehør til sommerens grillretter. Prøv f.eks.: