Grillet flanksteak med blomkålsmos og sauteret grønt
Opskrift på grillet flanksteak serveret med blød blomkålsmos og blandede, ristede grønsager med et drys birkes.
Flanksteak er et relativt billigt stykke kød. Det egner sig glimrende til både pande og grill og får nemt en sprød stegeskorpe mens det samtidig er rødt og saftigt indeni.
Serveret som her med blomkålsmos og ristede grønsager, er det næsten et kongemåltid.
Blomkålsmosen har fået lidt ekstra “gods” med en gang cannellinibønner. Det er en god måde at få ekstra protein og dermed fylde og mæthed ind i retten samt gøre den endnu mere cremet. Og så smager det ganske enkelt godt! Jeg bruger bønner på dåse, men det er selvfølgelig også muligt at bruge tørrede, udblødte bønner.
Grillet flanksteak med blomkålsmos og sauteret grønt
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 flanksteak
- 1 squash i halve skiver
- 1 rød peberfrugt i mundrette bidder
- 1 rødløg i tynde både
- 100 g snittet spidskål her er brugt den flotte lilla
- 1/2 spsk olivenolie
- 100 g feta
- 1 stort blomkål eller 2 poser fra frost
- 1 dåse cannellini bønner
- 1 spsk smør
- 50 g revet parmesan kan udelades
- salt og peber.
- 1 spsk birkes til drys
Sådan gør du
- kyl og pluk blomkålen i mindre stykker. Damp den i letsaltet vand i 10 minutter. Lad den dryppe godt af.
- Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem i koldt vand. Tilsæt dem blomkålen og blend det hele til en glat pure. Tilsæt en smørklat og evt lidt revet parmesan. Smag til med salt og peber.
- Mens blomkålen damper, varmes olien op i en wok eller en på en stor pande. Steg løget et par minutter til det er blankt. Tilsæt squash og peberfrugt og rist et 3-4 minutter. Tilsæt til sidst spidskålen og sauter det hele sammen. Grønsagerne skal være møre, men stadig have bid.
- Flanksteak’en drysses med salt og peber og grilles eller steges på en grillpande ved god varme i 4-5 minutter på hver side. Lad den hvile et par minutter inden du skærer den i tynde skiver på tværs af fibrene (vigtigt!).
- Server skiver af flanksteak på blomkålsmosen sammen med de sauteret grønsager toppet med feta og birkes.
Grillet flanksteak
Flanksteak er et rimelig taknemmeligt stykke kød at have med at gøre. Det kan fås til en rimelig penge og skal ikke tilberedes ret længe. Det kan fås i forskellige færdige marinader eller neutralt.
Det eneste du skal være opmærksom på med en flank steak er, at den skal skæres på tværs af fibrene. Gør du ikke det, kan kødet virke meget sejt og er ikke til at tygge.
Flank steak’en er trekantet i formen. Og jeg starter altid med at skære fra spidsen, altså den “tynde” ende. På den måde er det nemmeste at ramme et tværgående snit.