Fyldt hvidløgsbrød
Tag et helt almindeligt hvidløgsbrød, skær det op og fyld det med en kødsovs. 10-12 minutter i ovnen og vupti! Så har du et lækkert sprødt fyldt hvidløgsbrød.
Det kan simpelthen ikke være nemmere! Har du en rest kødsovs fra dagens før, så har du den nemmeste aftensmad, der findes.
Fyldt hvidløgsbrød
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 4 optøede hvidløgsbrød gerne fuldkorn
- 400 g hakket oksekød max 10-12% fedt
- 1 finthakket løg
- ½ tsk salt
- ½ tsk cayennepeber eller stødt chili
- ½ spsk oregano
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 2 snackpeber eller almindelig peberfrugt
- 1 kugle frisk mozzarella eller ca. 125 g revet ost efter eget valg
Til servering
- en god salat, gerne af spidskål
Sådan gør du
- Kom kødet og det finthakkede løg i en gryde. Brun kødet ved god varme til det er gennemstegt. Det tager ca. 5 minutter.
- Skær den ene snackpeber i tern og kom den ned til kødet.
- Tilsæt salt, cayennepeber, oregano og tomatkoncentrat.
- Kog det hele godt igennem et par minutter. Tag gryden af varmen.
- Tænd ovnen på 200 grader ved almindelig varme eller 180 grader varmluft.
- Skær et dybt snit i de 4 hvidløgsbrød på langs. Brødene skal ikke skæres igennem.
- Fordel kødsovsen i de 4 brød.
- Skær den sidste snackpeber i skiver og fordel den på brødene.
- Læg de fyldte hvidløgsbrød på en bageplade med bagepapir og sæt den midt i ovnen.
- Bag de fyldte hvidløgsbrød i ca. 10 minutter.
- Tag pladen ud og fordel mozzarella i skiver (eller revet ost efter eget valg) over de 4 fyldte hvidløgsbrød.
- Sæt pladen i ovnen igen og bag videre i 3-4 minutter til osten er smeltet og brødene er sprøde.
- Server med en fyldig, sprød salat.
Fyldt hvidløgsbrød
Min familie plejer at være glade når jeg sætter Sloppy Joe’s sandwich på bordet. Men når jeg har glemt at købe sandwichbrød/pitabrød, så er det jo godt, at der i stedet lå 2 pakker fuldkorns hvidløgsbrød i fryseren.
Vi elsker hvidløgsbrød og får det gerne til f.eks. lasagnesuppe, så det har jeg tit i fryseren.
Denne opskrift på fyldt hvidløgsbrød er lavet med købte hvidløgsbrød. Men du kan sagtens selv bage et hvidløgsflute og følge fremgangsmåden. Og vil du gerne undvære hvidløgsånde ellerbare ikke er til hvidløgsbrød, så bruger du bare et helt almindeligt flute eller evt. et ciabattaflute i stedet.
Dette serverer du til fyldt hvidløgsbrød
Jeg laver gerne en god fyldig salat til fyldt hvidløgsbrød. Spidskål er supergodt hertil, synes jeg. Det giver en masse fylde, fiber til maven og lidt at tygge på.
Det behøver ikke være en fancy salat, hvis det helst skal gå lidt stærkt eller kræfterne ikke er til at stå længe i køkkenet. Snit salat eller spidskål og suppler med tomater i tern, lidt peberfrugt og agurker, dryp med en nem vinaigrette og så er det rigtig fint.
Vil du gerne gøre lidt mere det, kan du vælge en af disse salater til.