Aftensmad

Forårsruller af filodej

Forårsruller i filodej

Forårsruller af filodej kan være en nem gang aftensmad! Jeg stod med en rest oksekød og hvidkål i karry, som jeg lavede til en lynhurtig middag tidligere på ugen.

Og da en rulle filodej så lå og kaldte på mig i supermarkedets frysedisk, måtte jeg jo forsøge mig med hjemmelavede forårsruller. Fantastisk vellykket blev det faktisk – og det helt uden olie og friture.

Med filodej bliver forårsruller lette og sprøde og er et godt alternativ til almindelige forårsruller i ovn. Du skal bare sørge for at overholde nogle “regler”, når du arbejder med filodej:

  1. Tø op i køleskabet. Afsæt 4-6 timer til det.
  2. Dæk det filodej du ikke lige arbejder med, med et rent fugtigt viskestykke. Ellers bliver det tørt og dermed skrøbeligt.

Fyld til forårsruller i filodej

Lav en stor portion af disse opskrifter, som er rigtig gode som fyld i forårsruller:

wok med hakket oksekød Wok med hakket oksekød

Stegte nudler med kylling og grønt Stegte nudler med kylling og grønt

Oksekød i rød karrykål Oksekød i karrykål

Har du ikke en rest, kan du hurtigt lave fyldet således:

  • Brun 400 g hakket oksekød. Tilsæt 1 finthakket løg eller nogle porreringe samt 1 spsk karry. Svits til løgene er bløde. Tilsæt 300 g fintsnittet hvidkål og lad det simre under låg ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber og måske lidt chili.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Forårsruller i filodej

Forårsruller i filodej er sundere forårsruller end de friturestegte. Filodejen fyldes med kød og grønsager og bages sprød i ovnen. Server med en frisk kålsalat eller nudelsalat.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1/2 pakke filodej der er 2 ruller i en pakke
  • 1/2 portion fyld f.eks. oksekød i rød karrykål, stir-fry med hakket oksekød eller stegte nudler med kylling
  • 1 håndfuld grove risnudler overhældt med kogende vand og drænet efter 3 min (hvis ikke der er nudler i fyldet i forvejen)

Servering

  • Soya og sur-sød chilisauce
  • Finthakket hvid- eller spidkål, strimlet gulerod, strimlet peberfrugt, strimlet sukkerærter vendt i en asiatisk dressing.

Sådan gør du

  • Klip filodejen over på midten og tag ét stykke fra. Resten opbevares under et fugtigt klæde.
  • Læg filodejen på bordet, så den ene spids vender mod dig og læg 1 dl fyld på.
  • Rul filodejen stramt om fyldet. Efter et par rul, buk enderne sammen og rul færdigt.
  • Pensl slutningen med lidt vand, så lukkes rullen helt tæt.
  • Fortsæt med hver rulle indtil der ikke er mere fyld.
  • Læg alle rullerne på en bageplade med bagepapir.
  • Bag rullerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til de er fint brune. Vend når halvdelen af tiden er gået.
  • Server rullerne med en frisk salat af finthakket hvid- eller spidkål, strimlet gulerod, strimlet peberfrugt, strimlet sukkerærter vendt i en asiatisk dressing.
  • Giv soya og sur-sød chilisauce til.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken