Forårsruller af filodej
Forårsruller af filodej kan være en nem gang aftensmad! Jeg stod med en rest oksekød og hvidkål i karry, som jeg lavede til en lynhurtig middag tidligere på ugen.
Og da en rulle filodej så lå og kaldte på mig i supermarkedets frysedisk, måtte jeg jo forsøge mig med hjemmelavede forårsruller. Fantastisk vellykket blev det faktisk – og det helt uden olie og friture.
Med filodej bliver forårsruller lette og sprøde og er et godt alternativ til almindelige forårsruller i ovn. Du skal bare sørge for at overholde nogle “regler”, når du arbejder med filodej:
- Tø op i køleskabet. Afsæt 4-6 timer til det.
- Dæk det filodej du ikke lige arbejder med, med et rent fugtigt viskestykke. Ellers bliver det tørt og dermed skrøbeligt.
Fyld til forårsruller i filodej
Lav en stor portion af disse opskrifter, som er rigtig gode som fyld i forårsruller:
Stegte nudler med kylling og grønt
Har du ikke en rest, kan du hurtigt lave fyldet således:
- Brun 400 g hakket oksekød. Tilsæt 1 finthakket løg eller nogle porreringe samt 1 spsk karry. Svits til løgene er bløde. Tilsæt 300 g fintsnittet hvidkål og lad det simre under låg ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber og måske lidt chili.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Forårsruller i filodej
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1/2 pakke filodej der er 2 ruller i en pakke
- 1/2 portion fyld f.eks. oksekød i rød karrykål, stir-fry med hakket oksekød eller stegte nudler med kylling
- 1 håndfuld grove risnudler overhældt med kogende vand og drænet efter 3 min (hvis ikke der er nudler i fyldet i forvejen)
Servering
- Soya og sur-sød chilisauce
- Finthakket hvid- eller spidkål, strimlet gulerod, strimlet peberfrugt, strimlet sukkerærter vendt i en asiatisk dressing.
Sådan gør du
- Klip filodejen over på midten og tag ét stykke fra. Resten opbevares under et fugtigt klæde.
- Læg filodejen på bordet, så den ene spids vender mod dig og læg 1 dl fyld på.
- Rul filodejen stramt om fyldet. Efter et par rul, buk enderne sammen og rul færdigt.
- Pensl slutningen med lidt vand, så lukkes rullen helt tæt.
- Fortsæt med hver rulle indtil der ikke er mere fyld.
- Læg alle rullerne på en bageplade med bagepapir.
- Bag rullerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til de er fint brune. Vend når halvdelen af tiden er gået.
- Server rullerne med en frisk salat af finthakket hvid- eller spidkål, strimlet gulerod, strimlet peberfrugt, strimlet sukkerærter vendt i en asiatisk dressing.
- Giv soya og sur-sød chilisauce til.