Cremet broccolisuppe med kyllingeboller
Vi elsker suppe! Og gerne supper, der er sprængfyldt med energi, farver og masser af smag. Denne broccolisuppe har det hele!
Den grønne farve giver sig selv – ligesom de mange vitaminer, som broccolien gemmer på. Smagen er ganske blød og cremet og de lækre kyllingeboller giver den mæthed, der skal til for at broccolisuppen bliver et helt måltid.
Kyllingebollerne koges i hønseboullion som det første og tages op, derefter tilsættes broccoli og suppen blendes, så den gode smag bevares hele vejen igennem. Jeg har kommet rød peber i små tern i kyllingebollerne – både for at give smag og flot farve. Har du ikke – eller kan du ikke lide – rød peber, så udelad dem bare. Det bliver hverken kyllingebollerne eller suppen ringere af.
Alt i alt tager det mig ikke mere end en god ½ time at lave broccolisuppe. Og så er alt lavet one-pot d.v.s. i én gryde, så opvasken er klaret lynhurtigt.
Jeg laver en portion nemme pestobrød og serverer til suppen. På gode dage bager jeg langtidshævede flutes.
Cremet broccolisuppe med kyllingeboller
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Kyllingeboller
- 450 g hakket kylling
- 1 lille revet løg
- 1 snack-peber i små tern
- 1 æg
- 3 spsk mel
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
Suppe
- 1,5 liter vand
- 3 hønseboullionterninger
- 1 bundt broccoli
- 2½ dl madlavningsfløde
Tilbehør
- Pestobrød eller flutes
Sådan gør du
Kyllingefrikadeller
- Rør kyllingekødet med revet løg, peberfrugttern, æg, mel, salt og peber.
- Bring vandet i kog i en stor gryde. Tilsæt boullionterninger.
- Brug en teske til at forme små kødboller og kom dem i suppen. Kog dem et par minutter, de er færdige når de stiger op til overfladen. Tag dem op med en hulske og stil bollerne til side.
Suppe
- Del broccoli i stok og blomst. Skær den mest træede del af stokken og skær resten i små tern. Kom dem i gryden og kog i 5 minutter. Del blomsten i buketter og kom dem i gryden og kog yderligere 5 minutter.
- Kør suppen helt glat med en stavblender – eller kom den op i en rigtig blender. Tilsæt madlavningsfløde og kog igennem. Pas på det ikke sætter sig fast i bunden.
- Smag til med salt og peber og kom kyllingebollerne tilbage i suppen inden servering.
- Giv evt. pestobrød til.