Black Magic kage
Opskrift på Black Magic kage med pynt
Black Magic kage er en skøn chokoladekage lagt sammen med chokoladecreme og pyntet med masser af bær, slik og chokolade.
Den er en dejlig dessertkage og er faktisk nem at lave – gerne dagen i forvejen.
Black Magic kage
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Bunde
- 4 1⁄2 dl hvedemel
- 4 dl sukker
- 2 dl mørk kakao
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk vaniliesukker
- 2 æg
- 2 1⁄2 dl brygget kaffe
- 2 1⁄2 dl mælk
- 1 dl olie smagsneutral
Chokoladecreme
- 1⁄2 l piskefløde
- 2 dl sukker
- 2 dl mørk kakao
- 1 tsk vaniliesukker
Sådan gør du
Bunde
- Tænd oven på 175 grader.
- Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
- Pisk æg, kaffe, mælk og olie sammen.
- Rør alle ingredienser sammen og pisk godt, så du er sikker på der ikke er klumper i dejen.
- Læg bagepapir i 1 eller 3 springforme (se ovenfor).
- Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40-50 minutter. Afprøv med en kødnål el. lign. om kagen er gennembagt, der må ikke være ubagt dej på når du stikker nålen i kagen.
- Afkøl kagen på en rist.
Chokoladecreme
- Kom alle ingredienser til cremen i en skål og pisk til du har en tyk og luftig creme. Pas på du ikke pisker for meget, den bliver meget hurtigt fast i det.
Samling af kagen
- Læg den nederste bund på et fad. Har du bagt i 3 forskellige forme, der har forskellig størrelse, så bruger du den største bund nederst og den mindste bund øverst.
- Læg 1/3 af chokoladecremen på bunden. Læg den næste bund ovenpå og igen 1/3 af cremen. Læg den øverste bund på og fordel det sidste creme på toppen. Brug nu en kagespartel el.lign til at fordele cremen, så både top og sider er dækket. Dette kan fint gøres dagen inden kages skal serveres. Den bliver kun bedre at stå og samle sig et døgns tid.
- Fordel bær og pynt på top og sider kort før servering.
Tips til Black Magic kage
Lav Black Magic kage dagen før. Kagen har godt af at stå og trække et døgns tid før servering. Nogle vil måske tro den bliver tør af at stå et døgn, men det er slet ikke tilfældet. Stil den i køleskabet og oplev, at smagen bliver rigere og kagen mere skærefast.
Pynten kan være alt lige fra frisk frugt efter sæson – jordbær, hindbær, blåbær, ananaskirsebær, kiwi osv. – til chokoladeæg, miniskildpadder, toffifee, stykker af guldbarre eller skivede marsbarer o.lign. Spiselige blomster er også flotte at bruge.
Bundene kan laves på 2 måder:
1. Bag dem som én stor kage og del dem derefter i 3 med en meget skarp kniv eller et stykke sy- eller tandtråd.
2. Fordel dejen i 3 forskellige springforme og bag dem enkeltvis. Formene behøver ikke være lige store, bare du sørger for at bundene bliver lige tykke. For at få plads til alle 3 forme i ovnen, kan du stille 2 bunde ved siden af hinanden og den 3. bund ovenpå, byt rundt et par gange under bagningen, så de alle 3 får lige meget varme over det hele.
Lav en talkage. Black Magic kagen er helt perfekt til en talkage. Bag én bund pr. tal. Lav enten bunden høj, flæk den og smør chokoladecreme mellem lagene. Eller lav en lavere bund og nøjes med at lægge chokoladecreme på toppen. Brug gerne en sprøjtetylle og lav flotte toppe af cremen.
De bedste chokoladekager
Denne Black Magic kage er en svampet chokoladekage, der er rig i chokoladesmagen. Især ungerne elsker den fordi de kan få lov at pynte den smukt med både frugt og slik.
Chokoladekager er generelt bare et sikkert hit hos os, når der skal kage på bordet. Her er mine bedste chokoladekager: