Bagt hvidkål med oksekød
Bagt hvidkål bliver helt utrolig aromatisk når det bliver bagt i ovnen med lidt olie og gode krydderier.
Gratiner med revet ost og top med en letlavet kødsovs samt salat og tomater, så har du et måltid, der er sund aftensmad og endda aftensmad, der er utrolig let at lave.
Dette er hvidkål med oksekød, men du kan også udelade kødsovsen og servere den gratinerede hvidkål som vegetarisk tilbehør til mange retter.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Bagt hvidkål med oksekød
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 hvidkål
- 75 g revet ost
Krydderolie
- 4 spsk olivenolie
- 2 tsk paprika
- 2 tsk oregano
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk salt
Kødsovs
- 400 g hakket oksekød
- 1 finthakket løg
- 1 presset hvidløg
- 3 tsk oregano
- ½ tsk salt
- 1 dåse tomatpure svarende til 140 g
- koldt vand brug dåsen med tomatpure
Til servering
- rucola kan udskiftes med ærtespirer, babyspinat eller anden type salat
- cherrytomater
Sådan gør du
- Skær hvidkålen over i 2 dele. Skær igennem stokken og lad endelig denne blive siddende på. Det holder bladene fast.
- Skær 2 tykke skiver af hver halvdel.
- Læg de 4 skiver på en bageplade med bagepapir.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
Krydderolie
- Rør olivenolie sammen med krydderierne.
- Pensl alle 4 stykker hvidkål med krydderolien. Pensl på begge sider.
Bagt hvidkål
- Sæt bagepladen i midten af ovnen og bag hvidkålen i 20 minutter
- Vend hvidkålen forsigtigt og bag i yderligere 10 minutter.
- Fordel den revne ost på de 4 stykker hvidkål.
- Bag hvidkålen i ca. 10 minutter til osten er gratineret.
Kødsovs
- Brun det hakkede oksekød sammen med finthakket løg ved god varme.
- Tilsæt hvidløg og krydderier.
- Tilsæt tomatpure.
- Hæld koldt vand i den tomme dåse og tilsæt vandet.
- Kog kødsovsen sammen et par minutter.
- Smag kødsovsen til.
Servering
- Løft forsigtigt de 4 stykker hvidkål over på 4 tallerkener.
- Top med kødsovs og pynt med rucola samt tomater.
Tips til bagt hvidkål
- Køb et så stort hvidkålshoved som muligt. Det må gerne veje godt til. Når du deler det i 4, skal du gerne have 4 skiver, der hver er ca. 1,5 cm tykke.
- Lad stokken blive på. Den er som sådan ikke så rar at spise. Men når du skærer hvidkålen, så kan stokken hjælpe med at holde sammen på bladene, så dine hvidkålssteaks forbliver samlet under hele tilberedningen. Så sørg for at skære igennem stokken, når du første gang deler hvidkålshovedet.
- Det hvidkål, du skærer fra, kan du finthakke og komme i kødsovsen. Eller brug det til en coleslaw en anden dag.
- Giv den gerne gas med krydderier!. Du kan bruge lige de krydderier, du godt kan lide. Fyr gerne masser af chili i, hvis du kan lide det stærkt eller kom et par gode fed hvidløg i kødsovsen. Lav retten, så den passer til DINE smagsløg!
- Udelad kødsovsen. Så har du et superlækkert vegetarisk tilbehør – eller hovedmåltid. Hvidkål bliver simpelthen så lækkert af at blive bagt, så det kan både spises alene og som tilbehør til mange andre retter.
Opskrifter med kål
Der findes så mange gode og lækre måder at lave aftensmad med kål. Om det er opskrifter med spidskål eller hvidkål, så er kål en billig, mættende og dejlig sund ingrediens i maden.
Her er nogle af mine personlige favoritter med kål: