Solbær-ribskage med marengstop
Brug havens bær til en solbær-ribskage med marengstop. En dejlig kage, som er skøn at servere for gæster på en sommerdag.
Med marcipan og mandler i bunden og et overflod af skønne bær i marengstoppen er det en virkelig skøn og saftig kage.
Solbær-ribskage med marengstop
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 2 æg
- 125 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- 125 g marcipan
- 250 g solbær
- 250 g ribs
- 125 g mandler
- 1 stang vanilje
- 250 g sukker
- 4 æggehvider
- 2 spsk. Maizenamel
- 4-5 spsk flormelis til drys
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rist mandlerne i 3-4 min. på en tør pande og hak dem groft.
- Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggene ét ad gangen.
- Bland mel med bagepulver og salt og rør det i dejen.
- Riv marcipanen groft og vend den i.
- For en springform på 22 cm i diameter med bagepapir.
- Fyld dejen i springformen og sæt den midt i ovnen i ca. 20 min.
- Flæk vaniliestangen, skrab kornene ud og mos dem i sukkeret. På denne måde fordeles vaniliekornene bedst.
- Pisk æggehviderne stive (skålen skal kunne vendes på hovedet uden de falder ud). Pisk derefter vaniljesukker i til marengs.
- Vend Maizena, bær og mandler i marengsen og fordel det over den halvbagte kage.
- Glat overfladen med en kniv og bag kagen i yderligere ca. 45 min. – læg evt. stanniol over, hvis overfladen bliver mørk.
- Stik en kødnål eller strikkepind i midten af kagen for at se om den er gennembagt. Der må ikke hænge “våd” dej fast på pinden.
- Stil kagen til afkøling på en rist i 10 min inden den tages ud af formen.
- Si flormelis over kagen lige inden servering.
Solbær-ribskage med marengstop
Solbær-ribskagen er supersaftig og meget smagfuld. Bærrene bidrager naturligvis til saftigheden og masser af smag – især hvis du er til en let syrlig kage. Og marcipan i dejen til bunden giver en svampet konsistens. Mandler i marengsen giver både smag og et godt crunch til kagen.
Du kan nøjes med at bruge én type bær – enten solbær eller ribs, eller du kan bruge rabarber, brombær eller hindbær. Eksperimenter med de bær du har i haven eller kan købe i vejboder og supermarkedet.
Bærrene kan sagtens være frosne, så kagen kan bages hele året rundt.
Jeg kommer lidt maizenamel i marengsen sammen med bærrene. Det opsuger en del af saften og gør, at saften ikke flyder ud i marengsen.
Sommerbær i haven
Hver eneste sommer har vi i overflod af solbær og ribs i haven. Vi laver saft, gele, sirup, crumblekager, rysteribs osv hele sommeren og der er stadig masser af bær! Jeg putter dem i fryseren, så vi også kan nyde dem hen over vinteren.
Se alle mine opskrifter med bær lige her.
En af de ting vi bruger begge slags bær til, er denne friske kage. Den smager skønt!