Frokost, Salat

Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter

Lun quinoasalat med bagte gulerødder og mango

Denne helt enkle quinoasalat med bagte gulerødder gør sig rigtig godt som selvstændig vegetarret, for den indeholder både gulerødder og masser af protein – både quinoa og kikærter er glimrende kilder til protein. Den indeholder kun 4 bærende ingredienser og er derfor supernem at lave.

Lav f.eks. en stor portion og tag med til frokost de næste par dage. Vi spiser den til aftensmad som tilbehør til et stykke grillet kylling – kødspiserne her i familien skal jo helst have deres del ;o)

Kikærter kan du enten bruge direkte fra dåse eller du kan koge dem selv. Koger du selv, så vær opmærksom på at de skal udbløde i vand i 12 timer før de koges ca. 1 time i frisk vand.

Jeg bruger rucola som krydderurt, da vi har masser i haven. Og den skarpe smag passer rigtigt godt sammen med de øvrige ingredienser. Du kan også bruge persille eller koriander.

Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter

Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter er en mættende salat, som kan spises som tilbehør eller som et selvstændigt, vegansk måltid.
Antal 4 personer
Kategori: Salat, Tilbehør

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vand
  • salt
  • 350 g gulerødder
  • 1 dåse kikærter svarer til 265 g drænet vægt
  • 1 mango kan erstattes af æbletern
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin
  • 1-2 spsk limesaft
  • 2 spsk rucola eller bredbladet persille

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Læg dem i den ene side på en bageplade med bagepapir.
  • Åbn dåsen med kikærter og hæld væden fra. Skyl kikærterne og lad dem dryppe af. Fordel dem på bagepladen ved siden af gulerødderne.
  • Dryp olie over og drys med salt samt rosmarin. Sær pladen i ovnen og bag gulerødder og kikærter i ca. 20 minutter. Vend gerne i dem undervejs så kikærterne kan blive sprøde på alle sider.
    Lad dem køle lidt af.
  • Kog imens quinoa i letsaltet vand i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og lad quinoaen køle lidt af.
  • Skræl mangoen og skær kødet i tern.
  • Skyl rucola og hak den groft.
  • Bland alle ingredienser og server.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Lun quinoasalat med bagte gulerødder og mango
Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter er en mættende salat, som kan spises som tilbehør eller som et selvstændigt, vegansk måltid.

Opskrifter med quinoa

De lækre små quinoafrø er blevet meget pupolære i mit køkken. De smager utrolig godt og så er de smækfyldt med protein, som giver en rigtig god mæthed. De er derfor gode at bruge som erstatning for ris eller bulgur ligesom jeg ofte kommer dem i måltidssalater.

Her får du nogle af mine andre yndlings opskrifter med quinoa:

Quinoatærte med kylling og spinat Quinoatærte med sprød quinoabund og fyld af kylling og spinat

Marrokansk quinoasalat er en krydret og nem madpakke ide eller tilbehør til et stykke kød Marrokansk inspireret quinoasalat

Thai salat med quinoa og peanuts Thai salat med quinoa og peanuts

Lun quinoasalat Lun quinoasalat med champignon, bønner og mango

Kyllingelår på grønsager Kyllingelår på grønsager og quinoa med kokosmælk