Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter
Denne helt enkle quinoasalat med bagte gulerødder gør sig rigtig godt som selvstændig vegetarret, for den indeholder både gulerødder og masser af protein – både quinoa og kikærter er glimrende kilder til protein. Den indeholder kun 4 bærende ingredienser og er derfor supernem at lave.
Lav f.eks. en stor portion og tag med til frokost de næste par dage. Vi spiser den til aftensmad som tilbehør til et stykke grillet kylling – kødspiserne her i familien skal jo helst have deres del ;o)
Kikærter kan du enten bruge direkte fra dåse eller du kan koge dem selv. Koger du selv, så vær opmærksom på at de skal udbløde i vand i 12 timer før de koges ca. 1 time i frisk vand.
Jeg bruger rucola som krydderurt, da vi har masser i haven. Og den skarpe smag passer rigtigt godt sammen med de øvrige ingredienser. Du kan også bruge persille eller koriander.
Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 dl quinoa
- 4 dl vand
- salt
- 350 g gulerødder
- 1 dåse kikærter svarer til 265 g drænet vægt
- 1 mango kan erstattes af æbletern
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk rosmarin
- 1-2 spsk limesaft
- 2 spsk rucola eller bredbladet persille
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Læg dem i den ene side på en bageplade med bagepapir.
- Åbn dåsen med kikærter og hæld væden fra. Skyl kikærterne og lad dem dryppe af. Fordel dem på bagepladen ved siden af gulerødderne.
- Dryp olie over og drys med salt samt rosmarin. Sær pladen i ovnen og bag gulerødder og kikærter i ca. 20 minutter. Vend gerne i dem undervejs så kikærterne kan blive sprøde på alle sider.Lad dem køle lidt af.
- Kog imens quinoa i letsaltet vand i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og lad quinoaen køle lidt af.
- Skræl mangoen og skær kødet i tern.
- Skyl rucola og hak den groft.
- Bland alle ingredienser og server.
Opskrifter med quinoa
De lækre små quinoafrø er blevet meget pupolære i mit køkken. De smager utrolig godt og så er de smækfyldt med protein, som giver en rigtig god mæthed. De er derfor gode at bruge som erstatning for ris eller bulgur ligesom jeg ofte kommer dem i måltidssalater.
Her får du nogle af mine andre yndlings opskrifter med quinoa:
Quinoatærte med sprød quinoabund og fyld af kylling og spinat
Marrokansk inspireret quinoasalat
Thai salat med quinoa og peanuts