Pizza på squashbund
Opskrift på low-carb og glutenfri pizza på squashbund.
Squashbunden er lavet med inspiration fra min opskrift på squashrulle med fyld af oksekød og salat. Den er lavet på squash, æg og ost og derfor meget mættende. Og hvis du bruger kikærtemel som i opskriften er den helt glutenfri.
Fyldet til min pizza på squashbund er små krydrede kødboller, rødløg og champignon på en hjemmelavet tomatsauce. Er din favorittopping noget andet – f.eks. pepperoni, kartofler eller skinke – så bruger du bare det.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Pizza på squashbund
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Squashbund
- 1 squash, revet
- 4 æg
- 5 spsk kikærtemel kan erstattes af hvedemel
- 100 g revet ost
- 1/2 tsk salt og peber
- 1/2 spsk oregano
Pizzasauce
- 300 g tomatpassata
- 2 spsk tomatpure
- 1-2 fed presset hvidløg
- 1 tsk tørret oregano
- 2 tsk tørret basilikum
- 1 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
- peber
Krydrede kødboller
- 200 g hakket oksekød
- 1 fed presset hvidløg
- 1/2 tsk salt og peber
- 2 tsk tørret oregano
- 1/2 tsk chiliflager eller chilipulver
Topping
- 300 g revet mozzarella
- 100 g tørret skinke
- 1 rødløg i tynde skiver
- 100 g champignon i tynde skiver
- rucola
- halve cherrytomater
Sådan gør du
Squashbund
- Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet. Drys med lidt salt og lad den stå i et dørslag/si.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk alle de resterende ingredienser til en tyk dej.
- Pres så meget æde som muligt ud af squashen. Det gøres nemmest i et rent viskestykke. Rør squashen i dejen.
- Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel dejen deri. Stil pladen i ovnen i ca 20 minutter. Squashbunden kan hæve op under bagning, men det lægger sig igen, når den kommer ud af ovnen.
Tomatsauce
- Rør alle ingredienser til tomatsaucen sammen.
- Bemærk: Rester kan fryses.
Krydrede kødboller
- Rør oksekødet med hvidløg og krydderier.
Pizza
- Smør den bagte bund med tomatsauce. Fordel revet ost, champignon og rødløg over hele bunden.
- Form små kødboller af oksefarsen og læg dem på pizzabunden.
- Stil pizzaen i ovnen i 5-10 minutter til osetn er gylden og kødbollerne er gennemstegte.
- Server pizzaen med frisk rucola.
TIP! Tilføj ekstra grønt til pizzabunden, f.eks. 100 g revet blomkål for mere fyld. I så fald tilføjes et ekstra æg.
Jeg laver denne pizza på squashbund når jeg lige trænger til et sundhedskick. Vi har tit pzzafredag hjemme hos os og laver normalt mine pizzaer selv. Men denne sundere pizza spises altså med lidt bedre samvittighed. Der er ingen mel og dermed stivelse i og så glider der lige lidt grønsager ned også. Da den er lavet med mange æg, giver den en rigtig god mæthed, så der skal ikke særlig meget til før jeg er mæt.
Squashbunden er genial!
Jeg bruger denne squashbund til mange forskellige opskrifter. Den er et glutenfrit og lidt sundere alternativ til brød i forskellige fast food retter.
Prøv den f.eks. som burgerroulade rullet om hakket oksekød og salat
Den kan også fyldes med stegt kylling, guacamole og salat
Eller prøv at svøbe den om en pølse som en sund hotdog – husk alle traditionelle toppings!