Italienske kødboller i tomatsovs med tagliatellepasta
Skøn opskrift på italienske kødboller med tomatsovs serveret med frisk tagliatelle.
Cremet tagliatelle med italienske kødboller i tomatsovs
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Kødboller:
- 500 g hakket kalv og flæsk*
- 2 fed presset hvidløg*
- 2 spsk pesto* f.eks. rød tomatpesto
- 1 æg*
- 2 tsk salt*
- friskkværnet peber*
Pasta og sauce:
- 500 g tagliatelle* kan erstattes med spaghetti eller en anden type pasta
- 2,5 dl madlavningsfløde*
- 1/2 pose frisk spinat, ca. 125 g (kan erstattes af frossen helbladet spinat)*
- 1 dåse hakkede flåede tomater*
- 3 spsk pesto*
- Til servering: Frisk parmesan
Sådan gør du
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rør alle ingredienser til kødbollerne sammen. Form farsen til store boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Sæt pladen i ovnen i ca. 20 minutter til kødbollerne er gennemstegte.
- Kog tagliatellen efter anvisning på pakken. Den skal typisk have 3-4 minutter i letsaltet vand.
- Skyl spinaten grundigt og kom den i en stor gryde eller en wok. Det gør ikke noget, hvis der følger lidt vand med. Lad den få lidt varme, så den falder sammen.
- Tilsæt madlavningsfløde, hakkede flåede tomater samt pesto og kog det lidt sammen.
- Løft tagliatellen over i saucen. Der må gerne følge lidt kogevand med. Bland det hele godt sammen, så den cremede sauce lægger sig om al pastaen.
- Tilføj de stegte kødboller og vend forsigtigt rundt.
- Server med frisk høvlet parmesan.
*Ingredienser fra basislager
TIP! Kom lidt kødbollefars på en lille underkop og kom det i mikroovnen 10-20 sekunder. Så kan du smage om farsen er krydret tilpas.
På vores USA tur i 2018 besøgte vi en italiensk restaurant i Chicago, der er berømt for at have opfundet deep-pan-pizzaen. Stedet er naturligvis voldsomt populært og det giver sig udtryk i meget lange ventetider på de berømte pizzaer. Da vi var meget sultne ved ankomsten, valgte vi derfor at lade pizza være pizza og i stedet kaste os over en gang tagliatella med kødboller. Og det fortrød vi ikke! Det var supergodt.
Så nu har jeg – med inspiration fra smagen på Chicago restauranten – lavet min egen version af de klassiske italienske kødboller i tomatsovs. Jeg tvister som sædvanlig lidt og kommer både spinat og madlavningsfløde i tomatsovsen. Begge dele klæder tomatsovsen rigtig godt og giver en skøn cremethed.
På trods af den store smag, er det en superenkel ret, som er både nem og hurtig at lave. Så dan kan sagtens være en hverdagsfavorit. Kan du godt lide italiensk mad, så prøv også dette italienske farsbrød, der er fyldt med ost, spinat og oliven.
Smagsgiveren i både kødbollerne og sovsen er rød pesto baseret på soltørrede tomater. Men du kan sagtens bruge en grøn basilikum-pesto eller en de mange andre pesto-typer, der findes på markedet. Brug det du har og kan lide.
Det er en super lækker opskrift, smager skønt
Tak for de pæne ord Dejligt du kan lide opskriften