Nem bulgursalat med citrusdressing
Bulgursalat med edamamebønner, peberfrugt og sød mango vendt i en syrlig citrusdressing og toppet med sprøde mandler. Brug salaten som en selvstændig frokostret eller giv den til sommerens grillretter.
Bulgur har rødder i Mellemøsten og har en skøn nøddeagtig smag. Bulgur fås i både grov og “almindelig” udgave. Jeg køber altid den grove for at få mest mulig mæthed og fiber i måltidet.
Bulguren er glimrende som basis for en god salat eller brug den som erstatning for ris. Denne salat er hurtigt blandet sammen og kan justeres med de ting, du har tilgængelig. Citrusdressingen giver et godt spark i retning af en frisk smag. Og mango giver et sødt islæt. Som alternativ til mango kan bruges tørrede abrikoser i tern eller tørrede tranebær.
Server salaten til alt lige fra frikadeller til stegt kylling eller en hakkebøf.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Nem bulgursalat med citrusdressing
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2,5 dl bulgur* gerne den grove type (kan erstattes af ris).
- 5 dl vand*
- 1 terning hønseboullion*
- 150 g edammamebønner* optøede fra frost kan erstattes af grønne ærter
- 1 rød peber*
- 1/2 mango kan erstattes af tørrede abrikoser eller tranebær
- 1 lille finthakket rødløg* kan erstattes af forårsløg
- 50 g grofthakkede mandler* kan udelades
- 2 spsk krydderurter f.eks. persille og mynte
- 50 g feta
Dressing:
- 3 spsk olivenolie*
- 2 spsk citronsaft*
- 1 tsk honning*
- Salt og peber*
Sådan gør du
- Kog bulguren i vand med boullionterning i 15 minutter under låg. Lad bulguren køle af (kog den evt dagen før).
- Tø edammamebønner op og skær peberfrugten i tern.
- Hak rødløget fint.
- Skræl mangoen og skær kødet i tern.
- Hak mandler groft. Kan krydderurter og ryst dressingen sammen i et syltetøjsglas eller en meljævner.
- Bland bulgur, edammamebønner, peberfrugt, mango, rødløg og krydderurter.
- Tilsæt dressingen og rør godt rundt. Hæld salaten over på et fad og top med smuldret feta og hakkede mandler.
*Ingredienser fra basislager