Tilbehør

Rosenkål med bacon og senneps vinaigrette

Karameliserede rosenkål med bacon og sennepsvinaigrette

Glem alt om rosenkål, der lugter som pr*t ;o) Disse rosenkål med bacon er – med den karameliserede overflade – superlækre og meget delikate. Og så er der bacon i, det gør jo ikke fornøjelsen mindre.

Brug rosenkålene som tilbehør til alle retter mens rosenkålene er i sæson om efteråret. Vi spiser dem f.eks. gerne til flæskesteg i stedet for de traditionelle rødkål.

Rosenkål med bacon og senneps vinaigrette

Karameliserede rosenkål med bacon og sennepsvinaigrette er en superskøn måde at servere rosenkål på. Brug den som tilbehør til alle vinterens retter.
Antal 4 personer
Kategori: Tilbehør

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 100 g bacon i tern
  • 500 g rosenkål
  • Olivenolie til stegning hvis ikke der er nok baconfedt.

Sennepsvinaigrette

  • 2 spsk honning
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • Lidt salt

Til servering

  • Parmesan

Sådan gør du

  • Hvis ikke baconen allerede er i tern, skæres den i tern.
  • Steg den sprød på en stor pande. Tag baconen af og læg den til side på fedtsugende papir. Lad ca 1 spsk baconfedt blive tilbage på panden.
  • Skyl rosenkålene. Skær stokken af og fjern de alleryderste grimme blade. Del rosenkålen i 2.
  • Hvis der ikke er nok baconfedt, tilføjes lidt olivenolie.
  • Læg rosenkålene på panden med skæresiden nedad.
  • Lad rosenkålene stege ved middelvarme til de er karameliserede. Ikke vende dem før de er flot brune. Det tager ca. 15 minutter.
  • Derefter vendes de, så også den anden side kan blive flot brune.
  • Rør honning med sennep og hvidvinseddike. Smag til med salt. Pas på med saltet, da både bacon og parmesan er salt.
  • Kom baconen tilbage på panden og vend det med rosenkålene. Dryp dressingen over og vend forsigtigt rundt, så rosenkålene ikke taber bladene.
  • Læg rosenkålene på et fad og drys med friskrevet parmesan.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Karameliserede rosenkål med bacon og sennepsvinaigrette
Karameliserede rosenkål med bacon og senneps vinaigrette er dejligt tilbehør til efterårets retter

Rosenkål med bacon – en ret du vil elske!

Rosenkål er virkelig en grønsag, der deler vandende. Hvis du som bare har fået udkogte rosenkål med lugten af kogt kål i hele huset, er der ikke noget at sige til, hvis du har en aversion mod rosenkål.

Så meget desto mere skal du give denne opskrift på karameliserede rosenkål en chance. Der sker altså noget med de rosenkål, når de karameliseres på panden og får selskab af sprød bacon inden de svøbes i en skøn sennepsvinaigrette og toppes med friskrevet parmesan.

Så vil rosenkål pludselig synes meget mere attraktive, når de ligger der på grønsagshylden og beder om at komme med hjem i kurven.

Karameliserede rosenkål med bacon og sennepsvinaigrette
Server de stegte rosenkål til flæskestegen