Røsti med smørstegte champignon og ærtepure
Røsti med smørstegte champignon og ærtepure fungerer skønt som både tilbehør til stegt kød eller som en lækker vegetarisk frokost.
Jeg laver tit røsti med smørstegte champignon og ærtepure når jeg ikke lige ved hvilket tilbehør, jeg skal lave til f.eks. en hakkebøf, stegt kyllingebryst eller en cuvettesteg.
Kartofler, der rives og steges sprøde på panden, får bare en helt anden smag end kogte kartofler og bliver lige pludselig lækre at servere både til gæster og på hverdage.
Jeg river som regel mine kartofler i food processoren, så går det lynhurtigt. Men laver jeg en mindre portion, hvis vi f.eks. kun er 2, så er det meget nemmere at bruge den grove side af rivejernet.
De revne kartofler skal skylles godt i koldt vand. Det fjerner en del af stivelsen og er med til at gøre dem sprøde og nemmere at få til at hænge sammen. Kom dem i et rent viskestykke. Drej, pres og slyng viskestykket, så mest muligt vand presses af.
Røsti med smørstegte champignon og ærtepure
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Rösti
- 1 kg kartofler
- 1 løg
- 1 spsk persille kan udelades
- salt og peber
- 1 spsk flydende margarine
Smørristede champignon
- 250 g champignon
- 1 spsk smør
- salt og peber
Ærtepure
- 200 g grønne ærter fra frost
- 1 dl creme fraiche 9% eller 18%
- 1 spsk citronsaft kan erstattes af limesaft
- salt og hvid peber
Sådan gør du
- Skrælkartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet ellers en foodprocessor.
- Læg de revne kartofler i en stor skål med koldt vand og skyl dem godt igennem.
- Tag dem op, dryp så meget vand som muligt af og slyng dem godt i et rent viskestykke.
- Pil løget og riv også det på rivejernet
- Skyl persillen og hak den middelgroft
- Bland kartofler med løg og persille. Tilsæt salt og peber efter smag.
- Varm en pande op med den flydende margarine. Jo større pande, jo tyndere og mere sprød kan röstien blive. Min pande er en slip-let pande på 26 cm.
- Kom kartoffelmassen på panden og pres den flad med en spartel.
- Lad röstien stege ved høj varme i ca. 15 minutter. Varmen skal dog ikke være så høj, at röstien brænder på!
- Læg en tallerken over röstien. Vend panden om, så röstien kommer til at ligge på tallerkenen med den stegte side opad. Stil panden tilbage på varmen, tilføj evt lidt mere fedtstof og lad röstien glidefra tallerkenen ved på panden med den ustegte side nedad.
- Steg röstien i yderligere ca. 10 minutter til undersiden er brun og röstien hænger godt sammen.
Smørristede champignon
- Skyl champignon og skær dem i skiver
- Varm en pande op og læg champignon på.
- Steg ved god varme i ca. 5 minutter til de har "smidt" væden og så småt begynder at blive brune
- Tilsæt smør og rist champignonerne brune ca 5 minutter mere
- Smeg til med salt og peber
Ærtepure
- Tø ærterne op. Det kan gøre ved at komme dem i en skål og hælde kogende vand på, bare til det lige præcis dækker. Lad dem stå et par minutter inde vandet sies fra.
- Blend ærterne i en blender, i en minihakker eller med en stavblender til en grov mos.
- Tilføj creme fraiche og citronsaft til du har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt og hvid peber.
Servering
- Læg röstien på et fad. Fordel champignon derover og læg ærtepureen i midten.
Røsti er det lækreste tilbehør
Denne røsti kan både spises som et hovedmåltid og som tilbehør, alt efter humør, appetit og tid på dagen.
Røsti laver jeg tit som tilbehør, for de sprøde kartofler er bare supergodt til en lækker middag.