Ramensuppe med kylling
Ramensuppe med kylling er en klassisk japansk suppe med specielle nudler, grønsager og enten kød eller fisk, hvis ikke den laves vegetarisk.
Min version er meget fordansket og indeholder ingredienser, der kan købes i et helt almindeligt supermarked. Jeg bruger ægnudler i den grove udgave (det kan også sagtens være den “almindelige” udgave) sammen med almindelige champignon samt gulerødder og spinat som fyld. Har andre grønsager i grønsagsskuffen, er der rig mulighed for at variere.
Smagen i min ramensuppe kommer fra bouillonterninger. De kan redde enhver ret i min optik. Har du tid, overskud og evner kan du koge suppe på en hel kylling eller suppehøne og bruge kødet som fyld i suppen. Det er helt op til dig.
Opskrift på ramensuppe med kylling
Ramen suppe med kylling
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst
- 1,5 l koldt vand
- 3 kyllingebouillonterninger
- 1 pakke ægnudler à 250 g
- 200 g champignon shitake eller portobello kan også bruges
- 1 stor gulerod i fine stave
- 200 g frisk spinat
- 2 spsk soya
- salt og peber
Til servering
- 4 æg kogt smilende
- 1/2 bundt forårsløg i tynde skiver
- evt finthakket chili eller sambal oelek
Sådan gør du
- Kom vand, bouillonterninger og kyllingebryster i en stor gryde. Bring i kog og lad kødet pochere ved middelvarme i ca. 10 minutter. Lad kyllingebrysterne trække i suppen 10 minutter.
- Tag kyllingebrysterne op af suppen og træk kødet i strimler med 2 gafler.
- Skum evt. urenheder fra suppen og kasser.
- Skræl guleroden og skær den i fine strimler (julienne). Rens champignon og skær dem i tynde skiver. Skyl spinaten.
- Kom gulerod og champignon i suppen og kog et par minutter. Gulerødder skal være møre, men ikke helt udkogte.
- Kom det strimlede kyllingekød, frisk spinat og soya i gryden.
- Lad det varme igennem til spinaten er faldet samme.
- Smag suppen til med salt og peber og måske lidt mere soya.
Til servering
- Kog æggene i 8 minutter: Æggene prikkes i den tykke ende med en kødnål. Æggene lægges forsigtigt ned i en gryde med kogende vand. Lad dem koge i 8 minutter. Brus dem over med koldt vand straks efter kogning. Pil dem og skær dem i halve.
- Rens forårsløgene grundigt og skær dem i tynde skiver.
- Læg nudlerne i en dyb portionsskål. Øs suppe ind over. Læg 1/2 æg ovenpå og drys med forårsløg.
- Sæt gerne soya på bordet, så de spisende kan tilføje mere efter behov. Måske vil nogle gerne have lidt chili også.
Opskrifter på andre gode supper
Pho suppe med oksekød og risnudler