Aftensmad, Forret, Frokost

Maskeret blomkål med rejer

Maskeret blomkål med rejer

Til en let aftensmad på varme sommerdage, er den gode gamle klassiker maskeret blomkål et stort hit.
Den kræver ikke meget forberedelse og ligger heller ikke tungt i maven.

På vinterdage er maskeret blomkål med rejer en rigtig god forret eller frokostret.

Så klassikeren kan med rette findes frem fra gemmerne, den har så absolut stadig sin berettigelse!

Maskeret blomkål med rejer

Til en let aftensmad på varme sommerdage, er den gode gamle klassiker maskeret blomkål et stort hit. Om vinteren er den god til frokost eller en let forret.
Portionen er til 4 personer til aftensmad eller 6 personer til frokost
Antal 4 personer
Kategori: Forret, Frokost, sommermad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 stort blomkål
  • 4 æg
  • 200 g ærter optøet, hvis frosne
  • 4 tomater eller 8 cherrytomater
  • 1/2 iceberg i strimler
  • 200 g rejer
  • 1/2 potte dild

Dressing

  • 2,5 dl creme fraiche 18% Vælg 9% for en mere kalorielet udgave
  • 1/2 potte dild, fintklippet
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • Evt flutes

Sådan gør du

  • Rens de grønne blade fra blomkålen. Kog det hele blomkål i letsaltet vand i 10 minutter. Tag det op, dryp vandet godt af og lad det afkøle
  • Kog æggene i 9 minutter. Pil og halver dem når de er afkølet
  • Rør dressingen sammen. Brug 1/2 potte klippet dild. Resten bruges til servering.
  • Del tomaterne i kvarte eller både

Servering

  • Fordel iceberg på et stort fad
  • Læg det afkølede og godt afdryppede blomkål ovenpå salaten
  • Fordel æg og tomater rundt om blomkålen
  • Hæld dressingen over blomkålen
  • Fordel ærter og rejer over blomkålen og pynt med den resterende dild.
  • Giv gerne lune flutes til
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Alternative dressinger til maskeret blomkål

Dild passer supergodt til både blomkål og rejer, så der er godt med dild i dressingen i denne opskrift.

Men smagen og hele udtrykket på retten kan ændres ved at bruge en dressing med en anden smag. Her er 3 forskellige forslag:

Fetadressing med basilikum Fetadressing med basilikum

Hjemmelavet thousand island dressing Thousand Island dressing

Cæsardressing Cæsardressing

Maskeret blomkål er jo en klassiker og har været serveret på de danske frokost- og sommerborde i årtier! Jeg husker den specielt fra min barndom, hvor den var en fast bestanddel på varme sommerdage, hvor vi sad udendørs og nød den skønne ret.

Kunsten er helt klart at koge blomkålen lige tilpas mør. Den skal ikke være rå, men den skal ihvertfald slet ikke være udkogt, for så kan det hurtigt blive en slatten affære. Vigtigt er også, at der ikke følger vand med på fadet, så sørg for at dampe blomkålen helt tør inden du lægger den på fadet.

I min opskrift bruger jeg æg, tomater, ærter og iceberg for det synes jeg passer godt sammen med både blomkål og rejer. Du kan dog bruge præcis den salattype, du foretrækker og kan også med fordel bruge agurk eller peberfrugt, gerne i forskellige farver, til at pynte retten med.

Maskeret blomkål med rejer
Opskrift på klassikeren maskeret blomkål med rejer. Er god til sommermad eller til forret.