Marrokansk kylling med couscous
Marrokansk kylling er ideelt når yngstepigen på 13 skal lave mad. For så skal det helst være nemt og overskueligt. Men det behøver det jo ikke blive mindre smagfuldt af. Her er der smæk på både smag og farver. Og det er slet ikke svært at lave.
Marrokansk kylling med couscous
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 300 g hvidkål
- 3 gulerødder*
- 1 løg*
- 400 g kyllingefilet i strimler*
- 1 spsk olie*
- 1 dåse flåede tomater*
- 2 dl hønsefond 2 dl vand og ½ hønseboullionterning*
- 1 spsk citronsaft*
- 2 tsk gurkemeje*
- 1 tsk spidskommen*
- 1 tsk salt og friskkværnet peber*
Couscous
- 3 dl couscous* + 4 dl vand kan erstattes af almindelige ris* eller blomkålsris
- 4 dl vand
- 1 tsk salt
Til servering
- 50 g oliven
- 1 appelsin kan udelades
- frisk mynte kan udelades
Sådan gør du
- Snit hvidkål fint. Skær gulerødder i skiver. Skær løget i både.
- Svits kødet i olie til det får lidt farve. Det tager 5-7 minutter.
- Svits hvidkål, gulerødder og løg med til de er møre, men stadig har bid.
- Tilsæt hønsefond, flåede tomater, citronsaft, gurkemeje og spidskommen.
- Lad snurre under låg 10 minutter. Pas på det ikke brænder på! Måske skal det have lidt ekstra væske.
- Smag til med salt og peber.
Couscous
- Hæld couscous i en skål og drys med salt. Hæld kogende vand på og lad couscous’en stå i 10 minutter under låg. Løsn den med en gaffel inden servering.
Servering
- Server marrokansk kylling ovenpå couscous.
- Pynt med oliven, appelsin og mynte – efter smag og behag.
Ingredienser fra basislager
Marrokansk kylling med couscous
Gryderetten her er inspireret af marrokansk tagine, hvor kød hygger sig i en god sovs med masser af varmende krydderier og gerne godt med grønsager. Jeg bruger hvidkål – som også kan være spidskål – og gulerødder. De er nemme at få fat i og giver både fibre og ekstra sundhed til retten uden de smager for meget igennem.
Krydderierne er her gurkemeje og stødt spidskommen. Er du til en lidt mere spicy udgave, kan du sagtens tilføje chili, enten som stødt eller frisk chili, som shiraca eller som sambal oelek.
Appelsinen bruges ikke kun til pynt. Men når appelsinsaften presses ud over retten, giver det en skøn citrussmag, som passer rigtig godt til krydderierne.
Couscous kan fås i både helt små korn og som større perlecouscous. Begge dele kan bruges. I stedet for couscous kan både ris, bulgur og blomkålsris sagtens anvendes.