Kyllingelasagne
Kyllingelasagne er en rigtig familiefavorit. Så hvis du ikke har prøvet at skifte den traditionelle tomat- og oksekødssauce ud med en stuvning af kylling, squash og spinat, så er det nu du skal prøve.
Hvis jeg siger “lasagne” når børnene spørger hvad skal vi have til aftensmad, så er jeg altid sikker på stor jubel! Om det er traditionel italiensk lasagne, sund lasagne eller denne kyllingelasagne variant, er egentlig underordnet. De elsker simpelthen bare de der lag af rygende varm pasta med en form for sauce imellem. Den sprøde top er der helt sikkert kamp om og det gælder altid om at få lov at skære det første stykke, så man kan sikre sig de sprøde kanter.
Det vigtigste i den bedste lasagne er at sørge for at pladerne får væde nok, så de bliver møre under bagningen. Jeg laver typisk 3-4 lag. Jo flere lasagneplader, der bruges, jo mere fyldig bliver lasagnen og jo mere væde skal der til. Derfor laves fyldet som en slags stuvning, hvor kylling og grønsager får selskab af en jævnet boullion. Lasagnepladerne opsuger væden og bliver både møre og får en dejlig smag.
Nøjes evt. med at lave i alt 3 lag med lasagneplader.
Kyllingelasagne
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 finthakket løg*
- 1 stor squash eller 2 små
- 400 g kyllingebryst*
- lidt olie*
- 2 håndfulde frisk spinat (ca 100-150 g) kan erstattes af frossen spinat*
- 4 dl vand*
- 1 hønseboullionterning*
- 3-4 stilke frisk timian (svarer til 2 tsk tørret)*
- 2 spsk Maizena + lidt vand*
- lasagneplader, gerne fuldkorn*
Sauce
- 1,5 spsk flydende margarine eller smør*
- 2 spsk mel*
- 3,5 dl mælk*
- 100-150 g revet ost*
- salt og hvid peber*
Topping
- 2 spsk parmesan*
- 2 spsk rasp*
Sådan gør du
Fyld
- Skær kyllingebrystet i tern. Steg det sammen med det finthakkede løg i lidt olie i en stor gryde. Det skal ikke have mere end et par minutter.
- Skyl squashen og skær den i tern. Kom squashternene i gryden til kyllingen og steg et par minutter.
- Skyl spinaten og kom den i gryden.
- Tilsæt timian, vand og boullionterning. Lad det koge et par minutter.
- Rør Maizena ud i lidt vand og jævn væden.
Sauce
- Opvarm margarinen/smelt smørret i en gryde
- Tilsæt mel og pisk det godt sammen
- Tilsæt mælk lidt efter lidt under grundig piskning
- Tilsæt ost og lad den smelte i saucen. Osten er med til at jævne saucen. Er du en rigtig oste-elsker kan du bruge 150 g, ellers bør 100 g være passende.
- Smag til med salt og hvid peber
Samling
- Kom et par spsk sauce i bunden af et firkantet ildfast fad
- Læg et lag lasagneplader ovenpå, derpå et lag kylling/grønsager. Fortsæt med endnu et lag lasagneplader og dernæst kylling. Fortsæt til der ikke er mere sauce. Øverst skal der ligge et lag lasagneplader.
- Dæk fadet med saucen. Sørg for al lasagnen er dækket af sauce.
- Drys toppen med rasp og parmesan
- Sæt fadet i midten af ovnen ved 200 grader og bag i ca. 40 minutter. Hvis toppen bliver for mørk, kan fadet flyttes længere ned i ovnen og/eller fadet kan dækkes med alufolie. Det skal blot tages af de sidste 10 minutter af bagetiden.
- Lasagnen er færdig når toppen er brun og sprød og pladerne inde i lasagnen er bløde
- Server lasagnen med en god salat.
*Ingredienser fra basislager
Server lasagnen med en god salat. Her et et par forslag:
Spidskålsalat med edamamme og granatæblekerner