Aftensmad, Frokost

Krydrede kødboller

Disse små krydrede kødboller er perfekte på en buffet – i tomatsauce som “Lady og vagabonden” spaghetti – i pitabrød og meget mere.

Lav dem af oksekød, lammekød, kalv/flæsk, svinekød eller en blanding – alt efter hvad du har lyst til. Selv bruger jeg en blanding af hakket oksekød og hakket kalv/flæsk. Jo mere oksekød der er i, jo fastere bliver de. Du kan justere konsistensen med lidt vand, boullion eller tomatsauce.

Krydrede kødboller

  • 500 gram hakket kød*
  • 2-3 fed hvidløg*
  • 1 æg*
  • 1/2 bundt hakket persille
  • 2 spsk oregano*
  • 1 tsk sambal oelek eller 1 frisk hakket chili*
  • 2 tsk revet citronskal
  • Salt og friskkværnet peber*
  • 100 gram smuldret feta, gerne Puck
  • Evt. lidt væde til at justere konsistensen*
  • Olie til stegning*

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Rør kødet med presset hvidløg, æg, hakket persille, oregano, sambal oelek, citronskal, salt og godt med friskkværnet peber.
  2. Vend smuldret feta i til sidst.
  3. Er farsen meget fast, juster da konsistensen med lidt væde.
  4. Opvarm en pande med olie.
  5. Brug en stor teske til at forme farsen til små boller. Læg dem på panden og steg dem ca. 2-3 på hver side.
  6. Ryst panden med jævne mellemrum, så kødbollerne forbliver runde.
  7. Server kødbollerne med tomatsauce og spaghetti eller i pita med krydderurtedressing.

Tip: Steg en “prøve” bolle og juster krydringen af farsen derefter.