Krydrede kødboller
Disse små krydrede kødboller er perfekte på en buffet – i tomatsauce som “Lady og vagabonden” spaghetti – i pitabrød og meget mere.
Lav dem af oksekød, lammekød, kalv/flæsk, svinekød eller en blanding – alt efter hvad du har lyst til. Selv bruger jeg en blanding af hakket oksekød og hakket kalv/flæsk. Jo mere oksekød der er i, jo fastere bliver de. Du kan justere konsistensen med lidt vand, boullion eller tomatsauce.
Krydrede kødboller
- 500 gram hakket kød*
- 2-3 fed hvidløg*
- 1 æg*
- 1/2 bundt hakket persille
- 2 spsk oregano*
- 1 tsk sambal oelek eller 1 frisk hakket chili*
- 2 tsk revet citronskal
- Salt og friskkværnet peber*
- 100 gram smuldret feta, gerne Puck
- Evt. lidt væde til at justere konsistensen*
- Olie til stegning*
*Ingredienser fra basislager
Sådan gør du
- Rør kødet med presset hvidløg, æg, hakket persille, oregano, sambal oelek, citronskal, salt og godt med friskkværnet peber.
- Vend smuldret feta i til sidst.
- Er farsen meget fast, juster da konsistensen med lidt væde.
- Opvarm en pande med olie.
- Brug en stor teske til at forme farsen til små boller. Læg dem på panden og steg dem ca. 2-3 på hver side.
- Ryst panden med jævne mellemrum, så kødbollerne forbliver runde.
- Server kødbollerne med tomatsauce og spaghetti eller i pita med krydderurtedressing.
Tip: Steg en “prøve” bolle og juster krydringen af farsen derefter.