Koteletter i fad med peberfrugt, champignon og tomat-flødesovs
Koteletter i fad er en familiefavorit fordi det er både nem aftensmad og en populær måde at lave fadkoteletter i ovn.
Min opskrift på koteletter i fad indeholder masser af grønsager i form af løg, peberfrugt og champignon.
Koteletter i fad med peberfrugt, champignon og tomat-flødesovs
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Koteletter
- 4 koteletter* svinemørbrad kan også anvendes
- 1 tsk timian samt salt og peber*
- lidt smør eller anden fedtstof til stegning*
Grønsager
- 250 g champignon brug evt glaschampignon*
- 2 peberfrugter*
- 1 løg*
- 1 tsk timian*
- salt og peber*
Tomat-flødesovs
- 3 dl tomatpassata* eller flåede tomater
- 2.5 dl fløde* vælg selv mellem piskefløde eller madlavningsfløde
- 1 tsk timian* måske lidt mindre elle mere, smag dig frem
- salt og peber*
- 75 g revet ost* kan udelades
Til servering
- ris, bulgur, pasta eller kartoffelmos
Sådan gør du
Koteletter
- Tør koteletterne af med køkkenrulle eller et rent viskestykke
- Drys med timian, salt og peber
- Varm en panden op med lidt fedtstof
- Steg koteletterne et par minutter på hver side ved god varme, så de får en fin stegeskorpe
- Læg koteletterne i et – ikke for stort – ildfast fad, gerne lidt taglagt
Grønsager
- Rens champignon og skær dem i skiver
- Rens peberfrugter og skær dem i stave
- Pil løget og skær det i tynde skiver
- Varm en pande op med lidt fedtstof – eller brug den pande, du har stegt koteletter på
- Kom alle grønsager på panden og steg ved god varme til champignonerne har “smidt” væden og de begynder at blive brune
- Krydr med timian, salt og peber
- Fordel grønsagerne over koteletterne i fadet
Tomat-flødesovs
- Kom tomatpassata og fløde på den pande, du har stegt koteletterne på
- Lad det koge op og smag til med timian, salt og peber
- Fordel tomat-flødesovsen over koteletter og grønsager
- Drys med revet ost (kan udelades)
- Sæt fadet i en 200 grader varm ovn på almindelig varme i 15-25 minutter. Bagetiden afhænger af koteletternes tykkelse.
*Ingredienser fra basislager
Tip til koteletter i fad
For at spare tid kan du stege på 2 pander, så du har koteletter på den ene og grønsager på den anden. Koteletterne skal have kortere tid end grønsagerne. Så når de er lagt i fadet, kan du lave tomat-flødesovsen i den pande koteletterne er stegt i.
Jeg bruger helt almindelige fadkoteletter uden skaft. De vejer typisk omkring 100-125 gram pr stk, hvilket passer fint til én person i vores familie. Denne type fadkotelet skal ikke have lang tid hverken på panden eller i ovnen. Så hele retten er klar på under 45 minutter.
Vælg selv om du vil bruge piskefløde eller madlavningsfløde. Selv bruger jeg madlavningsfløde og har det altid i mit basislager. Men piskefløde giver da en mere fyldig og cremet smag, men til gengæld også en hel del flere kalorier.
Jeg bruger mit mindste ildfaste fad, når jeg laver koteletterifad. I et lille fad vil væsken ikke fordampe så let fra sovsen.
Tilbehør til koteletter i fad
Helt traditionelt er kogte ris gode – her vælger jeg altid brune ris fremfor hvide ris (til stor fortrydelse for mine teenagebørn, der sværger til de hvide ris). Men ofte koger jeg pasta til. For der er bare noget over tomat-flødesovs sammen med pasta – det er lidt yin og yan-agtigt.
Ellers vil jeg forelå bulgur, der er knækkede hvedekorn. De fås også i en fuldkornsudgave og smager supergodt. Quinoa er et andet bud og de små lækre frø er rige på både fibre og protein.
Er du i den sunde ende, så er blomkålsris et godt valg. Riv blot et frisk blomkålshoved på den grove side af rivejernet.
Sidst, men ikke mindst, kan en lækker og luftig kartoffelmos også være sagen.
Uanset hvilket tilbehør, du vælger til dine fadkoteletter, så sørg blot for at den gode tomat-flødesovs kan smovses op rub og stub 😉