Forret, Frokost

Kartoffelrøsti med laks

Kartoffelrøsti med laks

Lav kartoffelrøsti med laks som en lækker frokostret eller forret. De sprøde kartoffelpandekager toppes med creme fraiche, røget laks, rødløg og dild og er en rigtig himmerigsmundfuld.

Se også min opskrift på røsti med rodfrugt, som er lækkert tilbehør eller en stor røsti med smørstegte champignon og ærtepure.

Kartoffelrøsti med laks

Lav kartoffelrøsti med laks som en lækker frokostret eller forret. De sprøde kartoffelpandekager toppes med creme fraiche, røget laks, rødløg og dild og er en rigtig himmerigsmundfuld.
Antal 4 personer
Kategori: Forret, Frokost

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 900 g kartofler
  • 3 forårsløg kan erstattes af 2 spsk finthakket rødløg
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk smør eller flydende margarine

Topping

  • 8 spsk creme fraiche, mindst 18% kan erstattes af flødeost
  • 2 spsk syltede rødløg kan erstattes af finthakket rødløg
  • 2 spsk hakket, frisk dild
  • evt. olivenolie
  • evt. kaviar

Til servering

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom de revne kartofler i rigeligt med koldt vand og skyl dem godt igennem.
    Tag dem op og tør dem godt i et rent viskestykke.
  • Rens forårsløg grundigt og skær dem i tynde skiver.
  • Bland forårsløg, salt, peber og kartofler sammen.
    Kartoffelrøsti med laks
  • Opvarm en pande med 1 spsk smør. ved mellem varme.
  • Fordel halvdelen af kartoffelmassen på panden. Tryk godt sammen med en paletkniv, så massen samler sig.
    Kartoffelrøsti med laks
  • Lad røstien stege ca. 15 minutter til siderne er brune og overfladen føles fast. Hold øje med at panden ikke er for varm. Røstien skal brune, men ikke blive sort.
  • Læg en tallerken over panden og vend panden rundt, så røstien ligger på tallerkenen med den brune side opad.
  • Kom en ny spsk. smør på panden og lad røstien glide ned på panden. Tryk igen med en paletkniv, så kartoffelpandekagen samler sig.
  • Steg røstien ca. 5 minutter til den er pænt lysebrun.
    Kartoffelrøsti med laks
  • Tag røstien af panden og hold den varm mens du gentager processen med den anden halvdel af kartoffelmassen.

Topping

  • Smør de 2 røsti med creme fraiche, brug ca. 4 spsk på hver.
  • Top med laks, syltede rødløg og friskklippet dild.
    Du kan også lægge en skefuld kaviar på.
  • Skær hver røsti i 4 dele og giv 2 kvarte til hver.

Servering

  • Server på en bund af salat med lunt flute til.
  • Dryp evt. med lidt olivenolie.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Kartoffelrøsti med laks
Lav kartoffelrøsti med laks som en lækker frokostret eller forret. De sprøde kartoffelpandekager toppes med creme fraiche, røget laks, rødløg og dild og er en rigtig himmerigsmundfuld.

Tips til kartoffelrøsti med laks

  • Kartoffelrøsti er det samme som kartoffelpandekager, der laves af revne kartofler, der steges møre og sprøde på panden.
  • I denne opskrift laver jeg store røsti, der skæres i 4 dele, så du i alt får 8 stykker kartoffelrøsti med laks. Som alternativ kan du stege 8 mindre kartoffelpandekager i stedet. Hvis du gør dette, skal stegetiden forkortes en smule.
  • Jeg topper med røget laks. Du kan sagtens skifte laksen ud med en god serranoskinke i stedet.
  • Syltede rødløg kan købes færdige, eller du kan bruge denne lækre opskrift på kryddersyltede rødløg. Som alternativ, kan du bruge finthakket frisk rødløg.
  • Det både smager og pynter også hvis du kommer en skefuld kaviar eller stenbiderrogn på toppen.
  • Creme fraiche bør være mindst 18% for at den ikke bliver for flydende, men du kan selvfølgelig spare nogle kalorier, hvis du bruger en 9% creme fraiche i stedet. Som alternativ til creme fraiche kan du bruge en neutral flødeost.
  • Prøv også at blande forskellige rodfrugter i kartoffelpandekagen for en lidt anderledes smag – gulerødder, pastinak eller persillerod fungerer godt.
  • Du kan også blande forskellige finthakkede krydderurter i kartoffelpandekagen – dild er oplagt, når du pynter med den på toppen, men også persille og purløg er lækkert.