Aftensmad, Frokost, Salat

Italiensk pastasalat med tørret skinke, artiskokker og mozzarella

Italiensk pastasalat med tørret skinke, artiskokker og pasta

Italiensk pastasalat er rigtig godt til de lune sommerdage, hvor nem og let mad er af foretrække. Men der er intet i vejen for at nyde den hele året rundt, hvor den kan være med til at hende tankerne på sol og sommer ved Middelhavet.

Pastasalaten kan spises til frokost eller aftensmad og kan let justeres op og ned efter antal medspisere og generel appetit.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Italiensk pastasalat

Italiensk pastasalat med tørret skinke, artiskokker og mozzarella. En skøn og mættende måltidssalat, der passer godt til lune sommerdage.
Antal 4 personer
Kategori: Salat, sommermad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 200 g tørret skinke
  • 1 glas artiskokker i olie
  • 1/2 glas oliven
  • 150 g babyspinatblade eller anden form for salat
  • 1 kugle mozzarella
  • 1/2 mango eller tilsvarende ferskner eller frisk ananas (kan udelades)

Dressing

  • 3 spsk olie fra artiskokkerne eller olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike eller hvidvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • ½ spsk flydende honning eller sukker
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Skyl den med koldt vand, når den er kogt færdig og lad den køle af.
  • Skyl spinat/salatblade og slyng dem tørre.
  • Riv parmaskinken i mindre stykker.
  • Rive mozzarella i mindre stykker.
  • Skræl mangoen og skær den i mindre stykker.
  • Hæld væde fra oliven og artiskokker. HUSK at gemme olien fra artiskokkerne til dressingen.

Dressing

  • Kom alle ingredienser til dressingen i en beholder med låg og ryst det godt sammen. Smag til med salt, peber og måske lidt mere honning/sukker.

Servering

  • Fordel spinat/salatblade i et stort serveringfad.
  • Fordel alle de øvrige ingredienser i fadet.
  • Dryp dressingen jævnt over hele fadet.
  • Server italiensk pastasalat alene eller sammen med flutes.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Italiensk pastasalat med tørret skinke, artiskokker og pasta
Italiensk pastasalat med tørret skinke, artiskokker og pasta

Italiensk pastasalat

Jeg kalder denne opskrift for italiensk pastasalat fordi jeg forbinder ingredienserne med Italien – pasta, artiskokker, oliven, mozzarella og tørret skinke. Det er dejlige råvarer, som der spises meget af ved Middelhavet.

Som basis og det grønne indslag, bruger jeg babyspinat. Du kan bruge en hvilken som helst anden type salat, hvis du er mere til det.

Skru op og ned for mængden af pasta alt efter om du vil gøre salaten mere eller mindre fyldig. Er du til en low-carb salat, kan du endda helt undlade pasta og blot nyde de øvrige ingredienser.

Glad for pastasalat?

Pastasalater er ikke så underligt en favorit i mange hjem når middagen gerne skal være lidt ley – både let at lave og let at spise.

En pastasalat kan hurtigt blive en god og fyldig måltidssalat, da den kan være fyldt med masser af gode sager og derfor mætte godt. En pastasalat kan også være rigtig godt tilbehør til et stykke kød, og her er mine bud på rigtig gode pastasalater.

Nem pastasalat Ultranem pastasalat

Middelhavs pastasalat Middelhavspastasalat

Skøn pastasalat med masser af sprøde grønsager og blød cheddarost Sprød og farverig pastasalat med dild dressing

Pastasalat med spidskål Cremet pasta- og spidskålssalat