Grønlangkål
Stuvet grønlangkål hører sig til på julebordet. Især til hamburgerryg sammen med brunede kartofler. I nogle landsdele er det en tradition til nytårsmiddagen i stedet for kogt torsk.
Jeg elsker simpelthen grønlangkål. Som barn fordi det var en klassisk ledsager til brunede kartofler og sukkergrisen i mig elsker det! Som voksen fordi grønkål bare er en fantastisk spise. Og vi spiser det gerne hele året rundt og ikke kun til jul. Det er jo nemt at gemme en pakket frossen grønkål, som altid kan købes omkring jul, og så bruge den i løbet af foråret.
Frikadeller, medister, pølser og hamburgerryg er de traditionelle samarbejdspartnere til grønlangkål. Når det ikke er jul kan det faktisk gå fint med friskkogt pasta eller til et stykke kyllingebryst.
Når vi får medisterpølse, spiser vi den gerne med både grønlangkål og gammeldags hvidkål til. Og så serverer jeg gerne hasselback kartofler til. Jeg kan godt lide den sprøde kartoffel fremfor en almindelig kogt kartoffel.
Grønlangkål
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1,5 spsk flydende margarine eller 25 g smør
- 2,5 spsk hvedemel
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 500 g hakket grønkål fra frost
- 1 spsk sukker
- salt, hvid peber
Sådan gør du
- Varm den flydende margarine op i en gryde (eller smelt smørret)
- Tilsæt hvedemel og pisk godt igennem
- Tilsæt madlavningsfløde og pisk igen
- Tilsæt den hakkede grønkål. Hvis den ikke er tøet op, kan den ligge lige så stille og tø op i saucen. Efter den er tøet op skal det piskes rigtig godt igennem for at undgå klumper. Så kan grønkålen være tøet op inden tilberedning, er det at foretrække.
- Tilsæt sukker og kog igennem under omrøring.
- Smag til med salt og hvid peber.