Aftensmad

Græsk tærte

Græsk tærte med aubergine

Tærten her fandt jeg på lidt af nød. Køleskabet var halvtomt bortset fra hakket oksekød, bacontern og aubergine samt selvfølgelig de sædvanlige ting på basislageret. Og da jeg så fandt en pakke tærtedejspulver i skabet (jaja, de nemme løsninger er altså ok en gang imellem), var det bare om at kombinere de her ting.

Og det blev så til “græsk tærte” – jeg kalder den græsk fordi den skal jo hedde et eller andet. Og så er der græske oliven i. Så må tærten jo være græsk ;o)

Mens jeg skriver det her, synes jeg selv arbejdsgangen lyder lang. Men med en færdig tærtedej og kødsovsen der hurtigt tilberedes mens auberginen er i ovnen, er det faktisk hurtigt overstået. Og mens tærten bager i ovnen, kan du både nå at rydde hele køkkenet op og dække bordet.

Græsk tærte

  • 1 pakke tærtedej – enten som en færdig løsning eller ved at følge opskriften på oksekødstærte
  • 1 aubergine
  • Lidt olivenolie*
  • 500 g hakket oksekød*
  • 1 finthakket løg*
  • 1 fed hvidløg*
  • 1/2 spsk oregano*
  • 2 tsk tørret timian*
  • 1 dåse hakkede, flåede tomater*
  • 12 halverede oliven
  • 4 æg*
  • 2 dl madlavningsfløde*
  • 1 tsk oregano*
  • Salt og peber*
  • 1 pakke bacon i tern (kan udelades)*
  • 50 g feta*
  • Til servering: Græsk salat af strimlet iceberg, agurk, tomater, rødløg, oliven og feta.

*Ingredienser fra basislager.

Sådan gør du

  1. Lav tærtedejen. Læg den i et tærtefad (det behøver sædvanligvis ikke være smurt)
  2. Tænd ovnen på grill eller skru så højt op som muligt.
  3. Skær auberginen i skiver, ca 1/2 cm tykke. Læg dem på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Stil bagepladen i ovnen og grill/bag aubergineskiverne til de er gyldne. Det tager ca. 5 minutter på hver side. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver sorte! Tilberedningstiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
  4. Tag aubergineskiverne ud og stil ovnen på 200 grader.
  5. Brun det hakkede oksekød i en gryde sammen med det finthakkede løg.
  6. Tilsæt presset hvidløg, oregano, timian og flåede tomater. Kog det sammen et par minutter og smag til med salt og peber.
  7. Slå æggene ud i men skål og pisk dem sammen med madlavningsfløden. Tilsæt ca. 1 tsk salt/peber.
  8. Læg kødsovsen i tærtefadet ovenpå bunden. Drys oliven ovenpå og fordel aubergineskiverne.
  9. Hæld æggemassen over og fordel bacon samt smuldret feta ovenpå-
  10. Stil tærten midt i ovnen og bag den til æggemassen er fast. Det tager ca 30-35 minutter.
  11. Server med græsk salat af strimlet iceberg, agurk, tomater, rødløg, oliven og feta.