Aftensmad

Mongolian kylling

Mongolian kylling

Mongolian kylling burde vel egentlig hedde mongolsk kylling, men jeg synes bare ikke det lyder helt rigtigt. Så det bliver et dansk/engelsk navn på denne knasende, sødligt krydrede og helt igennem mundvandsfremkaldende kylling.

Hele hemmeligheden ved den knasende kylling er at vende kyllingestykkerne i Maizena for derefter at stege dem i rigeligt olie til de bliver sprøde. Helt ærligt, så giver det er værre svineri, for olien sprutter helt vildt når kyllingen lægges på panden. Men det er hele rengøringen værd, når kyllingen ender med den knasende sprøde overflade, der passer supergodt til den krydrede mongolian sauce.

Jeg har også lavet mongolian kylling uden Maizenapaneringen og blot stegt kyllingestykkerne på en pande. Det kan også sagtens fungere og giver knap så meget rengøring ;o) Og er du lidt forskrækket over at stege i olie og om kyllingen suger for meget olie til sig, så gør det på denne måde i stedet uden Maizena-panering.

Men da det absolut lækreste resultat bliver ved Maizenapanering og stegning i godt med olie, er det denne opskrift du får.

Jeg kan simpelthen ikke lade være med at tilføje grønsager. Så det har jeg selvfølgelig også gjort her selvom det vel egentlig ikke hører sig til i den originale version. Men det er så mit tvist på en traditionel ret. Du kan jo selv bestemme om du vil udelade grønsagerne i retten og bare servere f.eks. dampet broccoli ved siden af.

Mongolian kylling

  • 450 g kyllingefilet
  • 1 dl Maizena
  • 1 dl olie til stegning
  • 3 tsk revet ingefær
  • 2 tsk sambal oelek eller 1/2 finthakket rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 3 forårsløg i skiver, delt i hvid og grøn del
  • 1 broccoli, kun buketter
  • 1 peberfrugt i mindre stykker
  • 1/2 bundt asparges
  • 2,5 spsk soya
  • 2 spsk brun farin
  • 1,5 dl hønseboullion
  • 2 spsk Maizena + 1 spsk vand rørt sammen til en jævning
  • Til servering: Kogte ris og dampet broccoli

Sådan gør du

  1. Skær kyllingen i så tynde skiver som muligt. Det gøre bedst, hvis kyllingefileterne er letfrosne.
  2. Hæld 1 dl Maizena i en frysepose. Tilsæt kyllingen og vend godt rundt, så alle kyllingstykkerne dækkes godt af Maizena.
  3. Varm olien op i en wok eller en stor pande. Ryst overskydende Maizena af kyllingen inden du lægger stykkerne ned i olien.
  4. Steg kyllingen på begge sider. Del gerne portionen op, så du ikke laver all kyllingen på én gang. Så vil det nemlig snarere koge end stege.
  5. Efterhånden som stykkerne bliver færdige, lægges de på køkkenrulle.
  6. I den ny tomme pande/wok tilsættes ingefær, sambal oelek/chili, hvidløg, det hvide af forårsløgene, broccolibuketter, peberfrugt og aspargesstykker.
  7. Steg 2 minutter.
  8. Tilsæt soya, brun farin, hønseboullion og kog 1-2 minutter. Rør Maizenajævningen i og lad det koge godt sammen.
  9. Tilsæt kyllingen og det grønne af forårsløget og vend det godt rundt i saucen.
  10. Server med kogte ris.