Aftensmad

Små forlorne harekillinger med rodfrugter – alt i et fad. Serveret med tzatziki.

Forloren hare i portionsstørrelse

Forloren hare i portionsstørrelse. Er i denne opskrift bagt på en bund af rodfrugter og serveret med en skøn tzatziki. En dejlig alt-i-én ret

Forloren hare – eller farsbrød – er en klassiker i det danske køkken. Især når den serveres med kartofler, brun sovs og ribsgele. Rigtig mormormad.

Jeg laver mit eget tvist ved at lave små portions-farsbrød i stedet for ét stort farsbrød. Og så er det jo ikke længere en hare, men små harekillinger ;o)

Jeg serverer heller ikke kartofler og brun sovs til, men lader i stedet de gode safter fra kød og bacon svøbe sig om rodfrugter, der ligger i bunden af fadet. I stedet for sovs, giver jeg en frisk tzatziki til.
Sveskerne giver et sødt pift til retten, men er du ikke til svesker, kan de sagtens undlades. Bruger du sveskerne, anbefaler jeg at du stikker dem under rodfrugterne, da de ellers kan blive lidt brændte og tørre i ovnen.

Det er ultranem mad, og når først forberedelsen er gjort, passer retten sig selv i ovnen.

Forloren hare i portionsstørrelser. Serveret med rodfrugter og tzatziki

Forloren hare i portionsstørrelse – vi kan kalde dem harekillinger. Bagt på en bund af rodfrugter og serveret med tzatziki. En dejlig alt-i-én ret.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

Rodfrugter

  • 1 kg blandede rodfrugter f.eks. kartofler, gulerødder, rødbeder, pastinakker, persillerødder, knoldselleri
  • 1 rødløg i både
  • 10-20 svesker halverede
  • Lidt olivenolie
  • 1/2 spsk friskhakket timian eller 2 tsk tørret rosmarin fungerer også godt
  • salt og peber

Forlorne harekillinger

  • 500 g hakket kalv og flæsk eller hakket grisekød
  • 3 spsk havregryn
  • 1 spsk ribsgele
  • 3 tsk salt
  • peber
  • ½ spsk friskhakket timian eller 2 tsk tørret
  • 1 bakke bacon i skiver

Tzatziki

  • ½ l yoghurt naturel. Brug evt. græsk youghurt, den skal ikke dryppe af.
  • ½ agurk + 1 tsk salt
  • 1 fed hvidløg presset
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne og skær dem i stænger. Del rødløget i både. Halver sveskerne.
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Læg rodfrugter, rødløg og svesker i et ildfast fad.
  • Dryp med lidt olivenolie og drys med salt, peber samt timian.
  • Rør farsen sammen til harekillingerne. Del farsen i 4 og vikl bacon om hver "killing". Der er typisk 8 skiver i en pakke bacon, så 2 skiver til hver.
  • Lav 4 fordybninger i rodfrugterne i fadet og læg harekillingerne heri.
  • Stil fadet i ovnen og bag hele herligheden i ca. 45 minutter til baconen er sprød og rodfrugterne møre.
  • Du kan evt tage de forlorne harekillinger ud, skrue ovnen op på grill og give rodfrugterne 5-10, så de bliver sprøde.
  • Server med tzatziki.

Tzatziki

  • Læg et stykke køkkenrulle i et dørslag eller et kaffefilter i en kaffetragt og hæld yoghurten til afdrypning heri. Stil dørslaget i køkkenvasken eller over en skål, så væden kan dryppe af. Lad det stå så længe som muligt. Gerne 3-4 timer, hvis du kan nå det. Men ½ time gør også meget.
  • Riv agurken på den grove side af rivejernet. Læg også agurken i et dørslag eller en si og drys med salt. Lad det stå lige så længe som yoghurten. Til sidst presses overskydende væde ud af agurken ved at knuge den i hånden.
  • Lige inden servering røres yoghurt og agurk sammen med 1 fed presset hvidløg. Smag til med salt og peber.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Forloren hare i portionsstørrelse
Forloren hare i portionsstørrelse – vi kan kalde dem harekillinger. Bagt på en bund af rodfrugter og serveret med tzatziki. En dejlig alt-i-én ret.

Forloren hare er lavet med hakket kalv og flæsk eller med hakket grisekød. Begge dele har jeg altid i mit basislager, så jeg altid kan lave et godt måltid til familien. Hakket kød er virkelig alsidigt og der kan laves mange skønne retter. Her er mine bedste bedste bud på opskrifter med hakket grisekød.

Opskrifter med hakket svinekød Opskrifter med hakket svinekød og hakket kalv og flæsk