Tilbehør

Flødekartofler

Flødekartofler

Klassiske flødekartofler, der er det helt perfekte tilbehør til f.eks. en steg ved en lækker middag.

Det slår aldrig fejl at servere flødegratinerede kartofler – til en steg, til skinke, til gæster eller til hverdag.

Flødekartofler

Klassiske flødekartofler, der er det helt perfekte tilbehør til f.eks. en steg ved en lækker middag. Lækker og cremet.
Antal 4 personer
Kategori: Tilbehør

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 750 g kartofler
  • 1 finthakket løg
  • dl piskefløde
  • 2 tsk timian
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skrøl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Det gøres nemt på et mandolinjern – eller brug en skarp kniv.
  • Læg kartoflerne taglagt i et ildfast fad. Læg dem helst i ét lag.
  • Fordel piskefløde over kartoflerne.
  • Drys med salt, peber og timian.
  • Stil fadet i en 200 grader varm ovn (almindelig varme) i ca. 45 minutter til overfladen er brun og boblende og kartoflerne er helt møre.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Flødekartofler
Læg gerne kartoflerne taglagt, hvis du vil lave en lidt pænere servering af flødekartofler.

Tips til flødekartofler

  • Jeg bruger finthakkede løg og timian i mine flødegratinerede kartofler. Det giver rigtig god smag. Timian kan udelades eller erstattes af lidt muskatnød. Løg kan udelades eller erstattes af fintsnittet porre.
  • Flødegratinerede kartofler består i realiteten af rå kartoffelskiver, der “koges” i piskefløde. Og ja, det SKAL være piskefløde. Ellers er det ikke “rigtige” flødekartofler.
  • Du kan sagtens spare på kalorierne ved at bruge madlavningsfløde. Men så går du altså på kompromis med den lækre cremede tekstur, der kendetegner klassiske flødekartofler. Vil du gerne have et kalorievenligere alternativ, kan jeg varmt anbefale dette kartoffelfad: Gratineret kartoffelfad Gratineret kartoffelfad
  • Hvis du vil have en flot brun overflade og let sprødhed på kanterne af kartoflerne, skal du lægge kartoflerne i ét lag i et fladt fad eller en tærteform. Læg dem fint taglagt eller tilfældigt, det kommer an på hvor omhyggelig, du vil være.
  • Hvis du bruger et dybt fad, vil resultatet også blive godt (det kan altså næsten ikke gå galt med flødekartofler ;D). Så vil du bare ikke få den brune overflade på alle kartofler.
  • Du kan sagtens skrue lidt op for mængden af kartofler – f.eks. til 1 kg. Kartoflerne skal nok blive møre, men de vil få en anden tekstur og vil ikke være dækket af “cremetheden” hele vejen.
Flødekartofler
Klassiske flødekartofler, der er det helt perfekte tilbehør til f.eks. en steg ved en lækker middag. Lækker og cremet.