Cremet pastasalat med spidskål
Cremet pastasalat med spidskål er en nem hverdagssalat med en basis af pasta og spidskål. Pastasalaten er god som tilbehør til frikadeller, en hakkebøf eller et stykke stegt kød. Edammamebønner, radiser og rød peberfrugt tilføjer ekstra sprød sundhed.
Dressingen er en hjemmelavet Thousand Island. Du kan også sagtens bruge en færdigkøbt. Eller varier smagen ved at bruge en krydderurtedressing eller en feta-basilikumdressing i stedet.
Cremet pasta- og spidskålssalat
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 175 g pasta
- 1/2 spidskål
- 100 g edamammebønner fra frost kan erstattes af ærter
- 2 avocado i tern kan erstattes af agurk
- 6 store radiser i tynde skiver kan erstattes af forårsløg
- 1 rød peberfrugt i tern kan erstattes af tomater
- 3 dl hjemmelavet thousand island dressing kan erstattes af en færdigkøbt dressing
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Kom den i et dørslag og brus den over med koldt vand. Det køler den af og fjerner en del af stivelsen, så den ikke klæber sammen.
- Kom edamammebønnerne i kogevandet det sidste minut af kogetiden.
- Snit spidskålen fint og klargør de øvrige grønsager.
- Bland alle ingredienserne sammen og vend dressingen i.
TIP! Tilføj lidt stegt kylling eller sprød bacon, så har du en komplet måltidssalat
Pastasalat med spidskål
Denne pastasalat er en dejlig fyldig salat, der passer virkelig godt til alt fra frikadeller til kylling til en stegt hakkebøf.
Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker spidskål! Det er en stor favorit for det er en alsidig grønsag, der tilfører både sprødhed og fibre til en salat. Så derfor skal der selvfølgelig masser af spidskål i denne pastasalat. Faktisk kan du skrue op for mængden af spidskål og ned for mængden af pasta – eller omvendt – alt efter dine og familiens smagsløg og præferencer.
Udøve spidskål bruger jeg edamamebønner, rød peber og radiser som fyld. Disse grønsager kan også øges eller reduceres i mængde som du har lyst. Eller du kan tilføre andre typer af grønsager – agurk, tomat, grønne ærter, små blomkålsstykker bare for at nævne nogle muligheder.