Kylling i karry med kokos, mango og broccoli
Kylling i karry – altid dejligt, altid populært på middagsbordet, altid nemt at variere OG supernemt at lave. Denne kylling i karry med kokos, mango og broccoli er en af vores helt store favoritter!
Kylling i karry med kokos, mango og broccoli står på bordet på under 1/2 time og der skal ikke de store kulinarisk evner til for at få det til at smage superlækkert. Det sørger ingredienserne for. Derfor vælger vi tit kylling i karry på de rigtig travle eller dovne dage – det er for os ligesom pasta med kødsovs må være for rigtig mange. Så godt smager det!
Kylling i karry med kokos, mango og broccoli
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 500 g kyllingbryst eller -inderfilet i tern*
- 1 spsk kokosolie eller olivenolie*
- 1 dåse kokosmælk*
- 1 tsk chiliflager* eller pulver*
- 1 1/2 spsk karry*
- 1 bundt forårsløg eller 1 rødløg i tynde skiver*
- 2 hvidløg*
- 1 stykke skrællet ingefær*, revet som en tommeltot
- 1 broccolidelt i mundrette stykker eller en pose fra frost*
- 1/2 – 1 moden mango i tern (gerne fra frost)
Til servering
- Peanuts
- Evt. koriander til drys
- Ris*, gerne basmati evt blomkålsris for en low-carb udgave
Sådan gør du
- Opvarm olien i en stor gryde eller wok. Tilsæt karry og “brænd” det af – ikke på!
- Tilsæt kylling og lad det stege mens du rører rundt i det i ca. 5 minutter. Alt efter størrelsen på ternene, er kyllingen stort set mør nu.
- Tilsæt det hvide af forårsløg, presset hvidløg, chiliflager, revet ingefær, kokosmælk og broccoli. Kog godt sammen i ca. 10 minutter.
- Vend mangoen i lige inden servering, den skal blot lige varmes igennem.
- Smag til med salt og peber.
- Ved servering drysses med det grønne forårsløg, peanuts og evt. koriander.
- Server med ris.
*Ingredienser fra basislager
Tip! Hvis du ikke bruger en hel dåse kokosmælk, så put resten i en pose og kom den i fryseren. Næste gang kan den frosne kokosmælk tø op direkte i retten.
Kommentarer til kylling i karry med kokos, mango og broccoli
Den søde mango giver et syrlig-sødt modspil til både chili, karry og kokosmælken. Du kan sagtens bruge både frisk mango og mango fra frost. Kan du ikke lide mango, kan den udelades – eller du kan udskifte den med ananas.
Hvis du serverer hvide ris til, så vælg en ristype, der smager af noget. F.eks. basmati eller jasminris. For en low-carb udgave, serveres blomkålsris, som blot er frisk blomkål, der rives på den grove side af rivejernet.
Er du ikke den store chili-elsker, så prøv dig lidt frem med mængden af chili. Jeg synes 1 tsk chiliflager passer fint – selvom jeg personligt er lidt en kylling når det kommer til stærk mad – især fordi både mango og kokosmælk ligesom ophæver den stærke smag. Start med 1/2 tsk chili. Smag til og put så mere i, hvor du synes. Eller sæt sambal oelek på bordet, så chilielskerne kan putte mere i.
Du kan bruge frisk eller frossen broccoli. Eller skift broccolien ud med dit yndlings-wokgrønt. En pose wokgrønt fra frysedisken fungerer glimrende her.