Cremet fettucine med chilirejer
Intet slår en cremet pastaret som denne fettucine med chilirejer! Det er noget af det allerbedste “comfort food” der findes. Og det er lige netop hvad denne cremet fettucine med chilirejer er.
Cremet fettucine med chilirejer
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 400 g frisk fettucine kan erstattes af tørret fettucine eller en anden pastavariant.
- 400 g tigerrejer eller store rejer
- 2 spsk smør
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk sambal oelek eller chiliflager
- 1 dl hvidvin
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 2 squash
- salt og hvid peber
Sådan gør du
- Kog fettucine efter anvisning på pakken.
- Kør squashen gennem en spiralizer eller skær den i tynde strimler, evt med en kartoffelskræller
- Når fettucinen er kogt næsten færdig, lægges squashen ned i pastagryden for at blive varmet igennem.
- Varm en wok eller stor pande op med smørret. Lad det bruse op.
- Kom presset hvidløg og chili ned til smørret og rør rundt.
- Kom rejerne i og steg ca 1 minut. Bruger du friske tigerrejer, er de grå i starten og skal være lyserøde når retten er færdig.
- Kom hvidvin ved og lad det koge op. Kom madlavningsfløde i og giv et opkog.Retten skal ikke koge mere end et par minutter sammenlagt, ellers bliver rejerne nemt seje.
- Smag til med salt og peber og evt mere chili
Alternativer med pasta til fettucine med chilirejer
Champignon stroganoff med fettucine
Cremet tagliatelle med kødboller
Pasta med pikantost, grønsager og skinke
Udover at være en lækker, cremet pasta, er den pastaret med rejer også utrolig nem at lave. Den har et lille “bid” af chili og styrken kan sættes op eller ned efter smag. Sæt evt ekstra chili på bordet, hvis der er forskel på smagsløgene i familien.
Jeg bruger tigerrejer til denne pastaret. De er dejligt kødfulde og giver en god smag til retten. De kan fås både friske og på frost, jeg bruger oftest de frosne og jeg sørger bare for at tø dem langsomt op i køleskabet. Sådan synes jeg de bedst bevarer smag og struktur. Du kan istedet bruge almindelige rejer, men sørg for ikke at give dem for meget varme, da de ellers hurtigt bliver kedelige og gummiagtige.
Hvilken pasta kan bruges?
Fettucine, tagliatelle, spaghetti eller en helt fjerde type pasta? Alle er helt fint til denne pastaret med rejer. Brug det du har og kan lide.
Selv bruger jeg ofte en frisk pasta, og gerne en med spinat. Jeg kan nemlig rigtig godt lide den grønne farve.