Salat, Tilbehør

Coleslaw

Coleslaw

Opskrift på coleslaw. En sprød salat med den helt rigtige dressing, bare i en lettere udgave uden mayonnaise. Server coleslaw som tilbehør eller i en burger.

Coleslaw

Opskrift på coleslaw. En sprød salat med den helt rigtige dressing, bare i en lettere udgave uden mayonnaise. Server coleslaw som tilbehør eller i en burger
Antal 4 personer
Kategori: Salat, Tilbehør

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 200 g fintsnittet spidskål
  • 200 g revet gulerod*
  • dl creme fraiche 9%
  • 2 tsk honning*
  • 2 tsk dijonsennep*
  • 1 tsk salt*
  • 2 tsk løgpulver*

Sådan gør du

  • Snit spidskål fint og riv gulerod på den grove side af rivejernet.
  • Rør en dressing af creme fraiche, honning, sennep, salt og løgpulver.
  • Smag dressingen til.
  • Vend grønsagerne i dressingen.
  • Lad gerne salaten trække nogle timer inden servering, endda gerne til dagen efter.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

*Ingredienser fra basislager

Tips til coleslaw

  • Mange opskrifter på coleslaw bygger på mayonnaise. I min opskrift bruger jeg cremefraiche for at få en meget lettere dressing til coleslaw. Creme fraiche fås med 9% og 18% fedtindhold.
    Til daglig bruger jeg altid creme fraiche 9%. Skal det være lidt mere lækkert, bruger jeg 18% udgaven. Den er lidt mere cremet, men også lidt federe.
    Uanset valget, er creme fraiche dog et bedre alternativ end ren mayonnaise.
  • Vælg selv om du vil bruge hvidkål eller spidskål. Jeg er selv rigtig glad for spidskål, da jeg synes det er lidt finere i strukturen en hvidkål. Men begge dele går fint an.
  • Coleslaw har godt af at stå og trække nogle timer inden servering. Så trænger dressingen godt ind i grønsagerne. Jo længere den står, jo større er sandsynligheden for, at der trænger lidt væske ud. Sker dette, kan du hælde det fra inden servering.
  • En coleslawdressing skal gerne smage af sennep. Du kan skrue op og ned for mængden efter smag og behag. Prøv også en gul sennep – altså en fransk sennep – hvis du vil have en lidt sødere udgave.

Server coleslaw til

Kyllingefrikadeller i barbecue og pita Barbecuemarinerede kyllingefrikadeller

grillede spareribs Grillede spareribs med barbecue marinade

Baconruller Baconruller. Perfekte til grillen.

Pulled ribbenssteg Pulled ribbenssteg