Lækkerier

Citron tiramisu

Citron tiramisu

Citron tiramisu er den friske fortolkning af en klassisk dessert.

Tiramisu, den ikoniske italienske dessert, er kendt for sin fløjlsbløde mascarpone, dybtgående kaffesmag og et strejf af kakao. Men hvad sker der, når man giver denne elskede dessert et frisk pust af citron?

Forestil dig en kombination af solskinsagtig citron og den cremede tekstur af tiramisu. Citronens syrlighed skaber en perfekt balance til den søde mascarpone. I denne opskrift dyppes ladyfingers i limoncello, en italiensk likør lavet af citronskal, og toppes med en lækker lemon curd, der giver en syrlig og cremet finish.

Denne friske fortolkning af tiramisu er perfekt til sommermånederne, når man søger en let og forfriskende dessert. Den er nem at lave, kræver minimal tilberedningstid og skal helst laves dagen før, hvilket gør den ideel til gæster.

Citron tiramisu
Nyd en frisk twist på den klassiske tiramisu! Prøv denne citron tiramisu med limoncello og lemoncurd på toppen. Både nemt og superlækkert!

Citron tiramisu

Nyd en frisk twist på den klassiske tiramisu! Prøv denne citron tiramisu med limoncello og lemoncurd på toppen. Både nemt og superlækkert!
Antal 8 personer
Kategori: Dessert

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • dl limoncello
  • evt lidt vand eller citronsaft
  • 16 ladyfingers svarer ca. til 100g

Mascarponecreme

  • 500 g mascarpone
  • 1 dl piskefløde
  • 4 æggeblommer
  • 1 økologisk, usprøjtet citron – skal og saft svarer til 1 spsk revet skal og ½ dl citronsaft
  • 75 g flormelis

Pynt

  • 8 spsk lemoncurd svarer til ca. 150g
  • 8 små stykker citron
  • citronmelisse

Sådan gør du

  • Kom limoncello op i en flad skål eller dyb tallerken.

Mascarponecreme

  • Kom mascarpone, piskefløde, æggeblommer, revet skal og saft af citronen samt flormelis i en skål.
  • Pisk det grundigt sammen til en sammenhængende creme.

Samling

  • Knæk ladyfinger'en over i 2 og dyp dem ganske kort i limoncelloen.
  • Læg de to stykker i bunden af et serveringsglas. Gentag med alle portioner.
  • Kom ca. 1 spsk mascarponecreme i hvert glas. Når du har kommet creme i alle glas, skal halvdelen af cremen være brugt.
  • Gentag processen med 1 lag ladyfingers og 1 lag mascarponecreme.
  • Kom ca. 1 spsk. lemon curd på toppen af alle glas.
  • Stil glassene koldt i minimum 4 timer eller gerne natten over, så smagen kan nå at sætte sig.

Servering

  • Pynt citron tiramisu med små stykker citron og et par blade citronmelisse.
  • Server gerne et glas iskoldt limoncello til.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Citron tiramisu
Tiramisu med citron kan laves i enten portionsglas eller i én stor form.

Tips til citron tiramisu

  • Tiramisu med citron kan laves i portionsglas eller i en større form. Mine egne portionsglas kan lige præcis indeholde 2 halve stykker ladyfingers. Og når jeg laver 2 lag passer det med, at jeg bruger 2 stk ladyfingers pr. portion.
  • Men tiramisu kan også laves i en form, hvorfra der blot skæres et firkantet stykke ud pr. person. Alt efter størrelsen på formen kan det være du skal bruge flere ladyfingers end det, der svarer til 2 stk pr. servering.
  • Limoncello er en italiensk citronlikør, som altis serveres køligt efter en god middag i Rom. Den smager nu også dejligt på vores himmelstrøg og kan sagtens købes i ethvert supermarked. Er du ikke lige til limoncello, kan du bruge citronsaft eller appelsinsaft i stedet.
  • Citrontiramisu kan serveres straks, men den smager endnu bedre, hvis den får lov til at trække i køleskabet i et par timer og gerne natten over. Det er derfor en ideel dessert til gæster, da den kan forberedes dagen før og blot stå og vente på servering i køleskabet.
  • Du kan pynte citrontiramisu med friske citroner som rytter eller blot i helt små stykker, citronskal i strimler, citronmelisse eller mynteblade. Har du piskefløde til overs kan du piske den til skum, komme den i en sprøjtepose og forme små dekorative toppe.
Citron tiramisu
Citrontiramisu er perfekt til gæster. Den har bedst af at blive lavet i god tid, så den kan trække masser af smag i køleskabet.