Cæsardressing
Til klassisk cæsarsalat hører også en cremet cæsardressing. Min version er både meget lettere end den klassiske udgave med mayonnaise og nemmere at have med at gøre idet jeg bruger worchestershiresauce i stedet for ansjoser.
Dressingen er et “must” til cæsarsalaten, men kan også bruges til andre salater og fungerer glimrende som dip til sprøde grønsagsstænger.
Cæsardressing
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 dl græsk youghurt (evt lavet af 2 dl yoghurt naturel, der er dryppet af et par timer)
- 1 fed presset hvidløg
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk wochestershiresauce
- 2 spsk olivenolie
- 1/4 dl revet parmesan
- salt og peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i en jævningryster eller et syltetøjsglas med låg og ryst det hele godt sammen.
- Smag til med salt og peber. Vurder om dressingen kan tåle lidt mere citron eller worchestershiresauce.
- Fordel dressingen over salaten kort inden servering.
En klassisk cæsardressing er cremet og har en meget karakteristisk smag af hvidløg og ansjoser. Ofte er den klassiske dressing desværre også meget fed.
Min version er lidt lettere idet jeg bruger græsk yoghurt (afdryppet yoghurt naturel) og slet ingen mayonnaise. Jo længere tid yoghurten drypper af, jo mere cremet bliver den og dressingen bliver dermed også lækrere. Du kan selv vælge om du vil købe en færdig græsk yoghurt eller om du selv vil dryppe den af. Vælger du det sidste, skal du bruge ca dobbelt mængde, dvs 2 dl og så lade det stå så længe som muligt i en si med et stykke køkkenrulle eller et kaffefilter – husk at stille en skål under til at opsamle væden eller stil sien i vasken.
Jeg bruger desuden ikke ansjoser, men i stedet worchestershiresauce, som indeholder ansjoser. Det er megasnyd, for det er jo så ikke en “rigtig” cæsarsalat. Men jeg kan ikke købe ansjoser i ethvert supermarked og jeg har ikke så voldsomt meget andet at bruge dem til. Så jeg vil hellere bruge en sauce, der også kan bruges i både brun sovs og biksemad. Og i mine smagsløg fungerer det skam også lige så godt.