Lækkerier

Blødende chokoladekage

Blødende chokoladekage

En blødende chokoladekage – også kaldet chokoladefondant – er en svampet chokoladekage med flydende midte.

Blødende chokoladekage bages ikke helt færdig, så den bliver en chokoladekage med flydende midte. Så når du skærer i den, flyder chokoladen ud på tallerkenen.

Server blødende chokoladekage lun og nybagt med en kugle is og frugtcoulis.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Blødende chokoladekage

En blødende chokoladekage – fondant – er det allerlækreste du kan lave til dessert. Totalt luksus at spise, men uhyre nemt at lave. Server chokoladekagen med en kugle is og lidt frugtcoulis.
Antal 6 personer
Kategori: Dessert

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 3 spsk sukker
  • 2,5 spsk hvedemel
  • smør til formen
  • sukker til formen

Til servering

  • flormelis
  • frugtcoulis
  • is

Sådan gør du

  • Smelt chokolade og smør sammen. Det er nemt at gøre i mikroovnen, ellers brug en gryde.
  • Lad chokolademassen afkøle.
  • Pisk æg og sukker kraftigt, til det er skummende.
  • Rør chokolademassen i æggemassen lidt efter lidt.
  • Sigt melet og vend det forsigtigt i.
  • Smør 6 porcelænsramakiner med smør. Drys med sukker.
  • Fordel chokoladedejen i de 6 skåle.
    blødende chokoladekage i forme
  • Sæt skålene på køl til de skal bages.
  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Når ovnen er varm, tages formene direkte fra køleskabet og ind i ovnen.
  • Bag chokoladekagerne i ca. 8 minutter til overfladen er lige præcis fast.
  • Vend chokoladekagerne ud på 6 tallerkener.
  • Sigt lidt flormelis over kagerne.
  • Kom lidt frugtcoulis på tallerkenen sammen med en kugle is. Server straks.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Sådan får du en flydende midte

Det er hypervigtigt, at en blødende chokoladekage ikke bages for meget! Får den for længe i ovnen, vil midten blive fast og vil ikke flyde ud på tallerkenen. Kagen vil stadig smage godt, men hvis du har annonceret en blødende kage for dine gæster, så skal den jo også bløde!

Bagetiden afhænger af ovnens bageevne, temperaturen på dejen (har den været i køleskabet forinden? Og hvor længe?), størrelsen på dine ramakiner osv osv.

Hvis du gerne vil have succes med din blødende chokoladekage, anbefaler jeg, at du ganske enkelt laver en ekstra kage. Bag den i en forvarmet ovn i 8 minutter til overfladen er lige præcis fast. Tag kagen ud og skær i den. Er den for fast, bager du de næste i 6-7 minutter. Er den for flydende, bager du de næste 9-10 minutter. Men husk blot, hellere underbage end overbage.

chokoladekage med flydende midte
Chokoladekage med flydende midte, der flyder ud når der skæres i den

Hvad er frugtcoulis og hvordan laves det?

Frugtcoulis er en tynd “sovs” af frugt, der serveres til desserter.

Hindbær smager rigtig godt sammen med chokolade. Og så ser den røde farve flot ud sammen med chokoladen.
Du kan derfor koge 100 g hindbær sammen med 50 g sukker, køl det af og sigt kernerne fra. Så har du en fin hindbærcoulis. Det samme kan du gøre med f.eks. jordbær eller passionsfrugt.

Du kan også bare bruge en skefuld helt almindelig hindbær eller anden favorit-marmelade, som du rører tyndere med en smule vand.

Chokoladekage med blødende hjerte

Navnet på denne chokoladedessert lyder lidt farlig. Og nogle vil måske også spørge om det rent faktisk ER farligt at spise en chokoladekage, der ikke er gennembagt? Der er jo æg i!

Danske æg har været salmonellafri i mange år. Så risikoen for at få salmonellaforgiftning er forsvindende lille. Men er du nervøs for salmonella, så brug bare pasteuriserede æg. Så er du på den sikre side.

chokoladekage med flydende midte
Sørg for ikke at overbage chokoldekagen. Midten skal være flydende når der skæres i den