Bagte peberfrugter med fyld af oksekød
Opskrift på bagte peberfrugter med fyld.
Vi spiser meget ofte fyldte, bagte grønsager. Røde peberfrugter er en favorit, som vi nogle gange fylder med frikadellefars som en meget nem og hurtig hverdagsret. Når peberfrugterne bages bliver de søde, bløde og sprængfyldte af god smag – og så er de bare flotte med den røde farve.
Denne gang er fyldet baseret på hakket oksekød og en rest ris med forskellige grønsager, her spidskål og revne gulerødder. Det kan også sagtens være lidt majs og ærter, bare for at give et eksempel. Brug det du har og kan lide.
Har du en rest kødsauce eller lignende, kan den sagtens brugs som lækkert fyld i peberfrugter.
Når fyldet er med så mange gode sager, er det ikke nødvendigt med så meget tilbehør til bagte peberfrugter. Vi laver gerne en let salat til, f.eks. fintsnittet spidskål med lidt dressing. Du kan også koge lidt pasta, hvis der skal mere til.
Andre typer fyldte grønsager:
Frikadellefyldt peberfrugt med pestopasta
Fyldte grønsager med ricottatopping
Bagte peberfrugter med fyld af oksekød
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 4 røde peberfrugter*
- 500 g hakket oksekød*
- 1 finthakket løg*
- 3-4 groftrevne gulerødder*
- 2 dl kogte, afkølede ris* (kan erstattes af bulgur, quinoa eller pasta eller helt udelades)
- 200 g fintsnitttet spidskål (kan erstattes af eks. 1 dåse majs* plus 100 g ærter* eller edamammebønner*)
- 3 tsk oregano*
- 1 tsk stødt chili eller cayennepeber*
- salt og peber*
- 100 g smuldret feta eller revet ost*
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Brun oksekødet i en gryde sammen med det finthakkede løg. Er du til hvidløg, kan du tilføje 1-2 fed her.
- Tilsæt kogte ris, majs, ærter, revne gulerødder, oregano og chili. Smag til med salt og peber.Lad koge/stege et par minutter.
- Skyl peberfrugter og del dem i 2. Kom et par spsk fyld i hver halvdel og læg dem i et ildfast fad.
- Smuldr feta eller fordel revet ost over peberfrugterne.
- Sæt fadet i midten af ovnen i 20 minutter til osten er brun og peberfrugterne er bagt bløde.
- Server med en let salat, evt. fintsnittet spidskål vendt med en vinaigrette eller creme fraiche dressing
*Ingredienser fra basislager