Aftensmad

Bagte fyldte auberginer

Bagte_auberginer med fyld

De fyldte auberginer her er bagt med den mest vidunderlige marrokansk-inspirerede krydderiblanding. En blanding, som jeg er fuldstændig skudt i og har lavet rigtig mange opskrifter med de sidste mange uger.
Så fortvivl ikke hvis du synes der ser ud til at være mange ingredienser her, krydderiblandingen kan bruges til et væld af lækre sager.

Da de fyldte auberginer er lidt marrokansk-inspirerede, serverer jeg dem med en cremet tahindressing. Dertil en let salat, men det kan også undværes, da der er masser af fyld i de bagte auberginer.

Retten er god til både hverdag og gæster.

Retten her er glimrende til de dage, hvor du har en rest ris eller bulgur. Har du ikke en rest, tager det kun 12 minutter at koge en portion.

Fyldte auberginer

Bagte auberginer fyldes med en skønt krydret kødsovs inspireret af mellemøsten. Server med tahindressing og måske en let salat.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

Krydderblanding

  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk stødt kanel

Bagte auberginer

  • 2 auberginer
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber

Fyld

  • 1 finthakket løg
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 knivspids chili
  • 1,5 dl ris, gerne basmati eller samme mængde bulgur Brug gerne en rest ris eller bulgur fra dagen før
  • 3 dl vand
  • salt
  • 12 cherrytomater
  • 1 spsk hakket persille gerne bredbladet
  • 1 tsk mynte frisk eller tørret

Tahindressing

  • 1/2 l yoghurt naturel
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1/2 spsk tahin
  • 2 spsk citronsaft

Til servering

  • En let salat

Sådan gør du

Krydderblanding

  • Bland alle krydderierne i en lille skål og stil den til side

Dressing

  • Hæld yoghurten i en si, foret med kaffefilter eller køkkenrulle. Lad yoghurten dryppe af i min 30 minutter, gerne flere timer, hvis muligt. Jo længere tid den drypper af, jo mere cremet bliver den.
  • Inden servering røres den afdryppede yoghurt med tahin, presset hvidløg og citronsaft.

Bagte auberginer

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme
  • Halver auberginerne og brug en ske til at grave det midterste af kødet ud. Der skal være ca 1,5 cm auberginekød tilbage hele vejen rundt og i bunden.
    Bagte_auberginer med fyld
  • Hak det auberginelød, der er taget ud og brug det i fyldet.
  • Læg auberginerne med kødsiden opad i et ildfast fad. Dryp auberginerne med olivenolie. Gnid derefter kødsiden af auberginerne med ca 1/3 af krydderiblandingen. Drys med salt og peber.
  • Stil fadet i ovnen i 35 minutter.

Fyld

  • Kog de 1½ dl ris i 3 dl letsaltet vand i 12 minutter. Lad dem stå under låg til de skal bruges. Har du allerede en rest ris eller bulgur, er de perfekte at bruge.
  • Brun det hakkede oksekød ved god varme i en gryde. Tilsæt finthakket løg og presset hvidløg sammen med det hakkede auberginekød. Lad det stege med et par minutter.
  • Tilsæt kogte ris, halverede cherrytomater, persille, mynte og resten af krydderiblandingen. Vend det hele godt sammen.
  • Smag til med chili, salt og peber.

Servering

  • Kom fyldet i de bagte aubergineskaller.
    Bagte_auberginer med fyld
  • Dryp med tahindressing.
  • Server de bagte aubergineskaller med en let salat.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Bagte_auberginer med fyld
Bagte auberginer fyldes med en skønt krydret kødsovs inspireret af mellemøsten. Server med tahindressing og måske en let salat.

Tips til bagte fyldte auberginer

Ferske auberginer er sort set uspiselige. Men når auberginer bages, får de den blødeste konsistens indeni samtidig med at kanten bliver sprød og lidt sej-agtig på den gode måde. Bagte og grillede auberginer er en af mine absolutte yndlingsgrønsager og der går næsten ikke en grill-aften uden der er grillet aubergine på bordet.

Brug en ske til at “grave” auberginekødet ud med. Efterlad ca 1½ cm hele vejen rundt i kanten og i bunden.

Auberginekødet, der “graves” ud af auberginerne går ikke til spilde. Hak det og put det i kødfarsen.

Den marrokansk-inspirerede krydderiblanding er helt vidunderlig og kan snildt bruges i mange andre retter – gnid den på grillkylling, drys den på majs inden grilning, kom den i kødbollefars osv osv. Lav gerne en større portion og gem den i et glas med tætsluttende låg.

Er du også vild med auberginer? Så prøv disse aubergineopskrifter:

Aubergine caprese Aubergine caprese

Auberginelasagne Små auberginelasagner med kylling, spinat og hytteost

Aubergineruller i tomatsauce Aubergineruller i tomatsauce

Polenta med aubergine og champignonragout er skøn comfort food Polenta med svampe- og aubergine ragout