Forret

Aubergine caprese

Aubergine caprese

Auberginer bliver smørbløde når de bliver bagt. Og i denne aubergine caprese får de smagfuldt selskab af smeltet mozzarella, solmodne tomater og frisk basilikum.

Med kun ganske få ingredienser og minimal indsats i køkkenet, kan du nemt trylle disse lækkerbiskner frem. Server dem som forret eller som tilbehør, de er f.eks. gode sammen med grillmad.

Aubergine caprese

Bagte auberginer med smeltet mozarella, tomater og basilikum. En enkel, men lækker forret eller tilbehør til f.eks. grillmaden.
Antal 4 personer

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • lidt olivenolie
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 16 cherrytomater eller 4 almindelige tomater
  • 4 spsk frisk basilikum
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Del auberginerne på langs. Skær de to halvdele igennem igen, så du har 4 gode store stykker aubergine
  • Skær et rudemønster i auberginekødet med en skarp kniv. Ikke skære dybt, blot ridse i toppen.
  • Dryp med olivenolie og bag auberginerne ved 200 grader i ca 15 minutter til de er møre og lysebrune.
    Kan også grilles, i så fald kan de med fordel vendes efter 10 minutter og grilles på den modsatte side i ca 5 minutter
  • Fordel skiver af mozzarella og tomatstykker på auberginerne mens de stadig er brandvarme. Drys med salt og peber og top med frisk basilikum.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Denne aubergine caprese her er en mindre hapser, men lad gerne auberginer spille hovedrollen i dine middagsretter. Rå er auberginen ikke meget værd, men den mørke grønsag bliver yderst velsmagende når den bliver tilberedt.

I dag er auberginer en af mine absolutte yndlingsgrønsager!

Aubergine caprese
Bagte auberginer med smeltet mozarella, tomater og basilikum. En enkel, men lækker forret eller tilbehør til f.eks. grillmaden.

Tidligere blev det altid anbefalet at drysse aubergineskiverne med salt for at trække bitter saft ud af dem inden de blev tilberedt. Men i dag findes der stort set kun sorter p markedet, der ikke indeholder det let bitre stof. Jeg lader ihverfald ikke mine auberginer trække og de smager aldrig bittert.

Til gengæld er det som om de ikke suger så meget olie til sig når de lige har stået med en gang salt på, så har du tiden til det, er det alligevel en god ide. Drys blot skiverne med salt og lad dem stå 10-15 minutter. Tør dem derefter med køkkenrulle for at fjerne det væske, der samler sig ovenpå dem.

Er du også vild med auberginer?

Auberginelasagne Små auberginelasagner med hakket kylling, spinat og hytteost

Polenta med aubergine og champignonragout er skøn comfort food Polenta med svampe- og aubergineragout

Aubergineruller i tomatsauce Aubergineruller i tomatsauce