Sauce/dressing mm

Avocado-spinatdressing

Avocado-spinatdressing

Avocado-spinatdressing er en lækker cremet dressing. Pifter enhver salat op med sin smukke, grønne farve og tilføjer en let smag af bl.a. citron. flvnlnfv

Avocado-spinatdressing

Avocado-spinatdressing er en lækker cremet dressing. Pifter enhver salat op med sin smukke, grønne farve og tilføjer en skøn smag af både hvidløg og citron.
Kategori: Dressing, Salat

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 avocado svarende til ca. 150 g
  • 3 dl creme fraiche 9%
  • 4 kugler frossen spinat svarende til ca. 100 g
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber efter smag

Sådan gør du

  • Tø spinat op og klem den helt tør for vand.
  • Kom avocado, spinat, creme fraiche, hvidløg og citronsaft i en skål og brug en stavblender til at blende massen helt glat.
    Alternativt kan du bruge en minihakker eller en almindelig blender.
  • Smag til med salt og peber efter smag. Måske skal der tilføjes lidt mere citronsaft?
  • Brug dressingen kort efter tilberedning, da den kan blive brun hvis den står for længe.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Avocado-spinatdressing
Avocado-spinatdressing er en lækker cremet dressing. Pifter enhver salat op med sin smukke, grønne farve og tilføjer en let smag af bl.a. citron.

Tips til avocado-spinatdressing

  1. Frisk eller frossen avocado? Du kan bruge både frisk og frossen avocado til avocado-spinatdressing. Frossen avocado er supernemt at have i fryseren, så du altid kan lave en lækker dressing eller en god guacamole.
  2. Juster konsistensen: Hvis dressing er for tyk, kan du rører lidt mere creme fraiche i eller fortynde med lidt citronsaft. Hvis den er for tynd, kan du tilføje mere avocado eller spinat.
  3. Smag: Prøv at tilføje friske krydderurter som basilikum, purløg, forårsløg eller koriander for ekstra smag.
    Som alternativ til frisk hvidløg kan jeg anbefale hvidløgspulver eller endog løgpulver, hvis du vil undgå hvidløgsånde.
  4. Creme fraiche: Jeg anbefaler at bruge en creme fraiche 9%. Den indeholder ikke ret mange kalorier og har den helt rigtige konsistens til denne dressing med avocado og spinat.
    Du kan vælge at bruge en creme fraiche 18% i stedet. Den er lidt tykkere og mere cremet i konsistensen, hvilket også vil gøre din dressing mere fyldig.
  5. Serveringsidéer: Ud over at bruge den som dressing til salater, kan du prøve at bruge den som en topping til grillet fisk eller kylling, som en dip til rå grøntsager, eller i sandwiches og wraps.
    Personligt kan jeg rigtig godt lide dressingen her sammen med fintsnittet spidskål. Den smagfulde dressing passer rigtig godt sammen med den sprøde spidskål.