Fyldt svinemørbrad med champignon og bacon
Opskriften her på fyldt svinemørbrad med champignon og bacon giver en saftig og meget velsmagende mørbrad.
Den fyldte svinemørbrad kan grilles eller steges på panden og er fremragende gæstemad. Se forslag til tilbehør under opskriften.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Fyldt svinemørbrad med champignon og bacon
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 svinemørbrad* ca. 500 g
- 150 g bacon* i tern
- 150 g champignon i tern
- lidt olivenolie* til stegning
- 2 tsk timian*
- salt og peber*
Sådan gør du
- Kom lidt olivenolie på en pande og varm den op. Tilføj bacon i tern og champignon i tern.
- Steg i 8-9 minutter til bacon og champignon er blevet lysebrune og champignon har smidt al væden.
- Læg blandingen på et stykke køkkenrulle for at opsuge overskydende fedt.
- Klargør svinemørbraden – puds fedt og sener af.
- Skær en lomme ned igennem mørbraden på langs. Ikke skære helt igennem!
- Kom en frysepose eller plastfolie over mørbraden og bank den nu ud, så den er 1-2 cm i højden.
- Fordel bacon/champignonblandingen i midten af den udbankede mørbrad.
- Fordel hakket persille henover og drys med salt, peber og timian. HUSK at bacon også er salt.
- Rul mørbraden stramt sammen og luk den med snor eller kødpinde.
- Tag panden frem igen. Er der fedtstof til overs fra stegning af bacon og champignon, kan det genanvendes. Ellers kom lidt mere olivenolie på panden.
- Brun mørbraden ved god varme på alle sider. Ca. 2 minutter på hver side.
- Skru ned for varmen og steg mørbraden yderligere 3-4 minutter, vend og steg igen 3-4 minutter. Den samlede stegetid skal være omkring 15 minutter.
- Lad mørbraden hvile i 10 minutter før du skærer den i skiver.
*Ingredienser fra basislager
Hvad serverer jeg til fyldt svinemørbrad med champignon og bacon?
En fyldt svinemørbrad kan både serveres på helt almindelige hverdage og som del af en gæstemenu.
På sommerdage, smider jeg gerne en mørbrad på grillen. Dertil passer grillet middelhavsgrønt med en krydderurtedressing helt perfekt.
Er vi ikke på grillen, kan en stor røsti med champignon og ærtepure være et rigtig lækkert tilbehør.
Hvornår er en svinemørbrad færdig?
Vil du være sikker på at få den helt rigtige tilberedning af din mørbrad, så brug et stegetermometer.
Anbefalede temperaturer:
- 62 grader rosa
- 65 grader svagt rosa
- 68 grader gennemstegt
Svinemørbrad må gerne være rosa indeni.
Eventuelle bakterier vil sidde udenpå kødet og ikke indeni. Ved tilberedning bliver bakterierne udenpå slået ihjel og de vil aldrig nå det inderste af kødet. I mine øjne er det synd og skam at gennemstege en svinemørbrad, så jeg går altid selv efter at stege det let rosa. Det giver den mest saftige svinemørbrad.