Tomatsauce
Denne tomatsauce er spækket med grønt – eller rettere røde og orange grønsager. Saucen blendes, så ingen – store eller små – opdager de mange gode sager. Grønsagerne er ikke bare sunde, men de giver faktisk saucen en sød og lækker smag.
Jeg plejer at lave en kæmpe grydefuld tomatsauce og fryser ned i mindre portioner på ca. ½ liter. Så er der altid basis for en lækker pasta med kødsovs, tomatsuppe, lasagne eller moussaka.
Mængderne er lidt på slump. Brug det du nu har i grønsagsskuffen, det er ikke så afgørende hvor meget af hver, der puttes i. Udover de nævnte grønsager, kan du sagtens komme hvidkål/spidskål, squash, knoldselleri, pastinakker, persillerod i. De forskellige grønsager vil give en forskellig smag, men sjovt nok synes jeg personligt ikke det smager ret meget igennem, når bare du sørger for der er godt med tomatpure og krydderier i.
Har du friske krydderurter – oregano, persille og basilikum – gør det tomatsaucen endnu bedre. Kun basilikum skal du først tilsætte kort inden servering, da smagen godt kan koge ud.
Prøv dig frem og se hvad du kan lide – og få så tømt den grønsagsskuffe ;o)
Tomatsauce med masser af grønsager
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 3-4 gulerødder i grove tern
- 2-3 peberfrugter røde, gule, orange i grove tern
- 1 stort løg i grove tern
- 2-3 stængler bladselleri i fine tern evt skrællet for at undgå trevler
- Evt. 1 bundt persille inkl. stilke
- 2-3 fed hvidløg
- 3 dåser flåede tomater
- 2 dåser tomatpure
- 2 terninger grønsagsboullion
- 2-3 spsk oregano evt basilikum
- Salt og peber
- Vand
Sådan gør du
- Læg alle grønsagerne i en stor gryde. Hæld vand på så det dækker. Tilsæt boullionterninger.
- Kog ca 10 minutter til grønsagerne er møre.
- Tilsæt tomater, pure, oregano samt salt og peber. Kog ca 5 minutter mere.
- Blend det hele med stavblenderen til en glat pure. Tilsæt evt mere vand, hvis konsistensen er for tyk. Måske kan de også tåle en dåse tomatpure mere?
- Smag godt til med ekstra salt, peber og oregano. Saucen må gerne smage af meget, da grønsagerne ellers kan gøre smagen lidt sød.
- Stil gryden i køleskabet til saucen er kølet lidt af. Fordel saucen i fryseegnede plastikposer ellers bøtter. Poserne er nemmest at få plads til i fryseren. Jeg plejer at komme 4-5 dl i hver portion.
Tip: Frys saucen ned i portioner på ½ liter. Så har du altid til en nem gang pasta med kødsovs.