Aftensmad

Thai kylling i rød karry

Denne thaikyling er utrolig aromatisk og smager supergodt – helt thai-autentisk.

Den er supernem at lave. Opskriften indeholder et par special-ingredienser, som kan udelades, men snyd ikke dig selv for det. Og har du tingene på lager, kan du jo bare gentage successen ;o)

Normalt laver vi aldrig hvide ris, de brune ris er sundere, mætter mere og smager bedre. Men denne ret kalder simpelthen på klæbrige og aromatiske jasminris, der er gode til at suge den lækre sovs op.

Kylling i rød karry

Thaikylling

  • 400 g kyllingefilet i tern
  • 3 gulerødder i smalle stave
  • 150 g sukkerærter/sugarsnaps i strimler
  • 250 g champignon skiver
  • 1 bundt forårsløg i skiver, delt op i hvid og grøn
  • 2 spsk Maizena
  • 3 spsk smagsneutral olie
  • 3 tsk rød karrypasta
  • 3 cm frisk ingefær, revet
  • 1 stilk citrongræs, meget finthakket eller 2 tsk tørret
  • 3-4 limeblade (kan udelades)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2-3 tsk fiskesauce
  • 2 spsk limesaft
  • 3 dl jasminris
  • Sambal oelek til tilsmagning og evt til servering.
  • Evt 1 pose frosne edamamebønner (hældes over med kogende vand, drysses med flagesalt og dryppes med citronsaft)

Sådan gør du

  1. Sæt risene over (3 dl ris + 6 dl vand, salt i når vandet koger. Lad koge under låg i 12 minutter, lad stå under låg yderligere 12 minutter).
  2. Kom kyllingetern i en frysepose sammen med Maizena. Ryst posen godt, så al kyllingen er dækket af Maizena.
  3. Varm 1 spsk olie op i en wok. Tilsæt 1 tsk rød karrypasta og steg 1/2-delen af kyllingen ved god varme 2-4 minutter til overfladen er brun og sprød. Gentag med den anden 1/2-del. Læg kyllingen til side.
  4. Tør wok’en af med et stykke køkkenrulle og opvarm den sidste spsk olie.
  5. Tilsæt ingefær, citrongræs, gulerødder, sugarsnaps, det hvide forårsløg og champignon. Steg det hele ved god varme, mens du vender godt i det, i ca 3-4 minutter. Grønsagerne skal have godt bid. Tag grønsagerne op.
  6. Hæld kokosmælk, limeblade og fiskesauce i wok’en. Tilsæt kyllingen og kog 1 minut.
  7. Tilsæt grønsagerne samt 1/2-dene af det grønne forårsløg og kog 1 minut mere.
  8. Tilsæt limesaft.
  9. Smag godt til. I stedet for at komme for meget sambal oelek i, kan du sætte glasset på bordet, så de spisende selv kan lave det så stærkt de vil.
  10. Pynt med det resterende forårsløg ved servering.